Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Mas Guix manté la “porta oberta” a Junts perquè se sumi a l’acord de pressupostos

ACN Barcelona – La conseller d’Economia, Natàlia Mas Guix, ha assegurat que manté la “porta oberta” a Junts perquè se sumi a l’acord de pressupostos durant el tràmit parlamentari. En […]

Agències 02/02/2023

ACN Barcelona – La conseller d’Economia, Natàlia Mas Guix, ha assegurat que manté la “porta oberta” a Junts perquè se sumi a l’acord de pressupostos durant el tràmit parlamentari. En roda de premsa des de la cambra catalana, la consellera però ha admès que tenen una “visió radicalment diferent” pel que fa a certes mesures fiscals. Junts proposa una deflactació en l’IRPF per compensar, diuen, la inflació. La consellera ha afegit que els pressupostos que va deixar el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, abans que Junts abandonés el Govern, no preveien modificacions fiscals.

“Ningú té dret a bloquejar que els recursos reverteixin al país. Hi ha el dret legítim a incidir en què es destinen, però no per bloquejar”, ha defensat en ser preguntada per si entendria que Junts presenti una esmena a la totalitat contra els pressupostos del 2023. Així mateix, ha defensat que el Govern ha mostrat “bona voluntat” d’encaixar les propostes de Junts.

D’altra banda, també ha explicat que els pressupostos no han d’incorporar “ni un euro” de les infraestructures pactades amb el PSC. En aquest sentit, la consellera ha assenyalat que en el cas de la B-40 i de l’aeroport del Prat es tracta d’infraestructures estatals. I pel que fa al Hard Rock, ha remarcat que hi ha un procés administratiu que ha de seguir el seu curs.

Mas Guix no ha quantificat la partida total als pressupostos fruit dels acords amb comuns i PSC però ha assegurat que una “part important dels acords” ja formaven part del projecte de llei del Govern i que, fruit dels acords, en alguns casos s’han fet modificacions entre departaments.

Preguntada per l’acció exterior, la consellera ha assegurat que als pressupostos “no hi ha cap condicionant” en aquest àmbit tot i que, durant les negociacions, els socialistes han demanat al Govern que es replantegi el desplegament de delegacions a l’exterior.