Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Mas denuncia la situació d'”indefensió total” per la decisió del TdC i defensa la legalitat dels avals del Govern

ACN Barcelona.-L’expresident del Govern Artur Mas ha denunciat la situació d’”indefensió total i d’arbitrarietat” per la decisió del Tribunal de Comptes (TdC). En una roda de premsa als Jardins del […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-L’expresident del Govern Artur Mas ha denunciat la situació d'”indefensió total i d’arbitrarietat” per la decisió del Tribunal de Comptes (TdC). En una roda de premsa als Jardins del Palau Robert aquest dijous, Mas ha advertit que s’està “en el pitjor dels escenaris” perquè el tribunal no dona marge als afectats per presentar els avals. Així, l’expresident ha explicat que ja ha presentat el seu bé immoble com a garantia, però ha alertat que no sap si el TdC l’acceptarà pas: “No en sabem res. Estem a la intempèrie”, ha denunciat. Mas ha apuntat que si el tribunal acceptés el seu pis, ja seria “suficient” per aturar el seu cas. A l’expresident no li consta que la Caixa de Solidaritat tingui “capacitat” per cobrir les despeses de tothom.

Mas considera que els avals de la Generalitat son “legals”, i ha argumentat que ningú no n’ha presentat cap recurs. De fet, ha recordat que el CGE els va avalar de manera unànime. Tot i això, l’expresident ha admès que no es pot parlar de “sorpresa” ni de “novetat”, perquè qui hi ha al darrere és el TdC.En la roda de premsa, Mas ha denunciat que el tribunal no doni “ni dos dies” de marge a les persones afectades per presentar els nous avals. L’excap del Govern ha afegit que ara toca “defensar-se tant com es pugui”, i ha asseverat que la raó està de la seva banda: “Però no n’hi ha prou, caldrà mobilitzar coses per compensar el mal que se’ns vol”, ha advertit.En aquest sentit, Mas ha explicat que ell -que ja porta quatre anys amb el pis embargat- ja va demanar una valoració del seu habitatge a finals de juny, en l’inici de la causa del TdC per l’acció exterior de la Generalitat. Va ser una mesura de “prevenció”, segons l’expresident, “per fer front a la possible garantia si fallaven els avals del Govern, com ha passat”.Aquest “pla B”, però, podria ser que no fos suficient. Mas ha subratllat que el TdC podria no acceptar tampoc l’aval dels béns immobles. I és que, si l’embargament és immediat, pot ser que el tribunal no accepti aquesta garantia dels pisos. En aquest punt, la conseqüència seria “dràstica”: “Ens intervindran els comptes corrents, els estalvis i el salari”, ha alertat.Mas ha exposat que pel cas del 9-N el TdC sí que va acceptar la garantia d’un immoble -i per això té el pis embargat des de fa quatre anys-, però ha insistit que el tribunal podria ara rebutjar aquest mateix aval.