Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Mas assegura que l’actualització de l’IRSC prevista als pressupostos del 2023 beneficiarà 100.000 famílies

ACN Barcelona – La consellera d’Economia, Natàlia Mas, assegura que l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) prevista als pressupostos del 2023 beneficiarà a 100.000 famílies. “Darrere […]

Agències 22/12/2022

ACN Barcelona – La consellera d’Economia, Natàlia Mas, assegura que l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) prevista als pressupostos del 2023 beneficiarà a 100.000 famílies. “Darrere de l’aprovació dels pressupostos hi ha l’actualització de l’IRSC, que afecta 100.000 famílies, les més vulnerables del país, i que amb l’entrada en vigor dels comptes podran comptar amb ingressos addicionals”, ha expressat Mas en una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3. Sobre una possible rebaixa de l’IRPF, la consellera ha insistit que el Govern “estudia tots els escenaris” i que, en la negociació dels comptes públics, “el capítol fiscal no està tancat”. Tanmateix, Mas s’ha tornat a mostrar en contra de rebaixes d’impostos “generalitzades”.

“Veient les xifres sobre la taula no és la mesura que crec que fa falta ara mateix”, ha constatat la titular d’Economia i Hisenda. Segons Mas, el Govern ha calculat que, per les rendes més baixes, una rebaixa de l’IRPF podria suposar entre tres i vint euros d’estalvi anuals, mentre que per la Generalitat suposaria deixar de recaptar entre 60 i 100 milions d’euros. “La mesura de deflactació el que origina sempre és que les rendes més altes tenen majors beneficis que les baixes, és una mesura regressiva”, ha insistit la consellera, que alhora ha qüestionat que sigui una mesura “amb un impacte real” per les famílies més vulnerables.

En la mateixa línia, Mas ha recordat que els organismes internacionals, com la Comissió Europea o l’OCDE, estan demanant que la política fiscal vagi de bracet de la política monetària actual, que és d’enduriment. “Les rebaixes generalitzades a tots els contribuents no va en la línia de la política monetària actual”, ha sentenciat.

Mas s’ha tornat a mostrar confiada que el Govern assolirà un acord “el més ampli possible” en les setmanes vinents pel que fa als pressupostos. “Crec que el moment actual és compatible amb fer una oposició intensa”, ha expressat la consellera, que també ha afegit que l’executiu català “és conscient” de la força parlamentària de la qual disposa i que això implica “negociar i debatre”. Tanmateix, Mas ha mantingut que el calendari en què treballen és que els comptes entrin en vigor al febrer.