Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Martorell aprova ajuts directes i immediats de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d’estètica

ACN Martorell.-El ple de l’Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) ha aprovat d’urgència ajuts directes de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d’estètica afectats pel darrer decret de la Generalitat […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Martorell.-El ple de l’Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) ha aprovat d’urgència ajuts directes de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d’estètica afectats pel darrer decret de la Generalitat per intentar frenar l’expansió de la covid-19. L’alcalde del municipi, Xavier Fonollosa, ha destacat que es tracta d’una decisió “sense precedents” en un any en què les arques municipals estan “especialment tocades”, però ha subratllat que, com a administració més propera a la ciutadania, cal “fer l’esforç per ajudar aquests establiments”. A Martorell hi ha, segons els càlculs de l’Ajuntament, uns 200 negocis susceptibles d’acollir-se a un ajut al qual el consistori destinarà uns 300.000 euros.

El termini de sol·licituds està obert fins al 15 de desembre i està previst que els diners arribin als afectats en un termini màxim de cinc dies un cop tramitades les peticions. Es tracta d’ajuts directes i “ràpids” en el marc d’una situació “crítica”. L’Ajuntament també ha editat un llistat de restaurants i bars locals amb totes les dades i un mapa on localitzar-los per tal que la població pugui trobar-los fàcilment i fer les seves comandes de menjar per emportar.A l’ajut hi poden accedir tots els bars, restaurants i centres d’estètica que ho sol·licitin sempre que tinguin la llicència regulada i sense deutes amb l’Ajuntament. A més, són compatibles amb qualsevol altre ajut tant del consistori com d’altres administracions o ens públics o privats.