Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Marta Rovira mostra el suport d’ERC a Montero i Belarra: “On són les feministes socialistes?”

ACN Barcelona – La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha mostrat el seu suport a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i a la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, per […]

Agències 04/03/2023

ACN Barcelona – La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha mostrat el seu suport a la ministra d’Igualtat, Irene Montero, i a la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, per aguantar una campanya “profundament masclista” en contra per la llei del ‘només sí és sí’. “Gràcies per intentar canviar les coses cap a on han de ser canviades. I jo em pregunto, on són les socialistes feministes o les feministes socialistes? Que s’han supeditat al masclisme i al sistema patriarcal?”, s’ha qüestionat en veu alta Rovira aquest dissabte en la 5a Convenció de Dones Electes d’Esquerra Republicana, celebrada a Ginebra. En paral·lel, la secretària general d’ERC ha reivindicat la conselleria d’Igualtat i Feminismes, liderada per Tània Verge: “Ha vingut per quedar-se”.

“D’acord, si demà mateix aconseguim la igualtat i és duradora tanquem el departament”, ha ironitzat Rovira, que més seriosament ha reclamat dotar de més recursos Igualtat i Feminismes. “No ha de ser l’assignatura ‘maria’ que teníem a l’escola. Ha nascut per pal·liar una anomalia i una desigualtat en majúscules a la nostra societat. I ha de continuar fins que no assolim la igualtat material”, ha apostat la secretària general d’ERC, que igualment ha fet una defensa de la llei del ‘només sí és sí’, tot i que amb alguns matisos.

“Es tracta d’una norma que buscar donar la capacitat de decisió a la dona. Algú creu que no tenim capacitat de decidir sobre el nostre cos, la nostra vida o la nostra identitat sexual?”, ha enumerat Rovira, que s’ha mostrat “profundament indignada” amb qui ho posa en dubte. “El debat sobre la llei del ‘només sí és sí’ ha rearmat el patriarcat, que està sortint de l’armari una altra vegada de forma desacomplexada i insultant”, ha avisat la secretària general d’ERC, que ha posat d’exemple les “excuses tècniques” cap a la norma.

“El que em sembla lamentable és que el feminisme estigui perdent el relat en aquest tema i rendint-se davant el patriarcat”, ha avisat Rovira. “Aquí ens hi juguem molt. O ho podem guanyar tot o tornarem a uns anys de submissió molt bèsties”, ha alertat la secretària general d’ERC, que ha estat acompanyada a Suïssa d’una nodrida representació de dones d’Esquerra Republicana com la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret; la de Cultura, Natàlia Garriga; la d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge; la portaveu republicana, Marta Vilalta; o la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, entre d’altres.

<strong>”Les dones independentistes pateixen una doble repressió”</strong>

Rovira també ha constatat que les dones independentistes “pateixen una doble repressió”. “I això té un caràcter profundament polític: per ser dones, per ser d’esquerres, per ser progressistes i per ser independentistes”, ha assenyalat la secretària general d’ERC. “Les dones represaliades no només aspirem a no caure en l’oblit sinó que volem exercir tots els nostres drets. Volem estar dempeus i transformar una realitat injusta”, ha volgut deixar clar Rovira, que ha parlat de reptes de futur com la paritat a les institucions, la conciliació o la inclusió real.

“Que no se’ns escapin els espais de poder. Si vam decidir ser-hi, va ser per prendre decisions”, ha conclòs la secretària general d’ERC.