Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Maroto reclama a la CE que negociï amb Biden per suspendre la llei Helms-Burton i els aranzels a productes espanyols

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha enviat una carta al vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, reclamant-li que obri converses amb el nou president dels […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha enviat una carta al vicepresident de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, reclamant-li que obri converses amb el nou president dels Estats Units, Joe Biden, per suspendre la llei Helms-Burton i els aranzels nord-americans a productes espanyols com l’oli, el vi o les olives de taula. “Restaurar les nostres disputes enviaria un missatge de confiança al sector privat, que demana que es busqui una solució negociada entre les parts”, defensa la ministra. La llei Helms-Burton, que reforça l’embargament a Cuba i que l’administració de Donald Trump va tornar a aplicar rigorosament, afecta negativament les empreses turístiques espanyoles amb interessos al país.

“Sol·licitem reforçar els contactes diplomàtics en curs de la Comissió Europea amb els EUA per suspendre la llei Helms-Burton, que està afectant greument el nostre comerç i inversió a Cuba, especialment en l’àmbit del turisme, en el que les empreses espanyoles són líders del mercat”, afirma la ministra. A la carta, Maroto demana intensificar els contactes amb Washington per trobar una solució equilibrada, negociada i “mútuament beneficiosa” en la disputa d’aviació civil (el cas Airbus-Boeing), els aranzels, l’impost en determinats serveis digitals i les mesures en l’acer i l’alumini.