Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Maroto promet que activarà abans de cap d’any el pla d’ajudes a pimes i autònoms del turisme, hosteleria, comerç i oci

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha promès aquest dijous que el seu executiu activarà al mes de desembre el pla d’ajudes a les pimes i autònoms […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha promès aquest dijous que el seu executiu activarà al mes de desembre el pla d’ajudes a les pimes i autònoms del sector del turisme, l’hosteleria el comerç i l’oci. Maroto també ha anunciat l’aprovació de l’Estatut del Consumidor que segons la ministra beneficiarà a més de 600 empreses industrials i 300.000 treballadors. Totes dues actuacions, ha dit, van acompanyades dels plans econòmics que el seu executiu ja ha posat en marxa per pal·liar els efectes de la crisi provocada pel covid-19.

La ministra ha fet aquestes manifestacions durant la seva compareixença a la Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés dels Diputats, on un cop més ha demanat a les formacions de l’oposició que caminin cap al “consens i la unitat”. Ha defensat també els pressupostos generals de l’Estat que inclouen els 27.000 milions d’euros del Pla de Recuperació i que permeten disposar “d’instruments per reactivar l’economia i afrontar el futur amb determinació i certesa”. Pel que fa a la indústria, la ministra ha recordat que els pressupostos suposaran una mobilització de 2.931 milions d’euros per desplegar l’Estratègia de Política Industrial 2030, que té com a objectiu impulsar la modernització i la productivitat del sistema industrial mitjançant la digitalització de la cadena de valor. Per assolir aquest objectiu, el govern espanyol aposta per electrificar la mobilitat i donar suport a les indústries amb gran consum d’energia. Segons la ministra, un cop aprovat l’Estatut per als consumidors electrointensius es crearà un marc d’instruments per donar “estabilitat” a la gran indústria.