Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Maroto diu que l’Estat prepara mesures per al sector automobilístic amb inversions per produir models més sostenibles

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat que l’objectiu del govern espanyol és que el sector automobilístic surti “reforçat” de la crisi sanitària i, per això, […]

Avatar
Agències 27/05/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha afirmat que l’objectiu del govern espanyol és que el sector automobilístic surti “reforçat” de la crisi sanitària i, per això, ha explicat que treballa en “un paquet de mesures de suport al sector amb inversions orientades a la producció a Espanya de models més sostenibles”. Maroto ha dit que estan elaborant una “ambiciosa estratègia de mobilitat sostenible i connectada” que implicarà una actualització del Pla de Estratègic Suport Integral al Sector de l’Automoció. Preguntada per la diputada del PNB Idoia Sagastizabal a la sessió de control d’aquest dimecres al Congrés, Maroto ha defensat que l’automobilístic és un sector “estratègic”.

“Compartim la necessitat de mesures de suport”, ha afirmat la ministra. Maroto ha remarcat que actualment l’executiu espanyol està “defensant les plantes de Nissan” a l’Estat espanyol i ha dit que les companyies del sector s’han pogut beneficiar de les mesures extraordinàries pel coronavirus. En aquest sentit, Maroto ha dit que el sector ha rebut 3.181 milions d’euros de finançament a través de l’ICO i 40.000 treballadors estan en ERTO.La diputada del PNB ha demanat un pla coordinat per reactivar la inversió i que les empreses del sector puguin afrontar els canvis que ha generat la crisi del coronavirus. Maroto també ha respost que convocarà la mesa de mobilitat sostenible i connectada amb agents públics i privats.