Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Maroto desvincula el tancament de Nissan de factors polítics i creu que no afectarà grans altres marques

ACN Madrid .-La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, atribueix la decisió de Nissan a Barcelona a la seva “situació financera complicada” i ho desvincula d’altres factors com possible inestabilitat a Catalunya, […]

Avatar
Agències 29/05/2020

ACN Madrid .-La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, atribueix la decisió de Nissan a Barcelona a la seva “situació financera complicada” i ho desvincula d’altres factors com possible inestabilitat a Catalunya, o l’anunci de nous impostos. En una entrevista a la COPE, Maroto ha dit que les dificultats econòmiques que atravessava la companyia, sumada al canvi de direcció i al seu “replegament a l’Àsia”. La ministra creu també que la situació no tindrà un efecte dominó amb altres grans marques com Renault, Mercedes o Ford. Maroto diu que són “plantes molt competitives” i que aquesta “serà la nostra fortalesa”. “Crec que hi ha una oportunitat per a la mobilitat sostenible i aquí el govern farà una aposta important”, ha dit.

També ha dit que aposta per un gran pacte per a la indústria i, en particular, per a la de l’automòbil. “Cal un debat entre tots els sectors implicats per definir com ha de ser la nova política industrial, on s’han de reforçar les palanques competitives”, ha afegit. “El conjunt de la societat hem de fer un esforç per defensar la nostra indústria en un moment en què la globalització està canviant les nostres paradigmes, ho hem vist ara amb el coronavirus”, ha dit. “Crec que és una oportunitat per sortir reforçats”, ha afegit. La temporada turística D’altra banda, Maroto s’ha mostrat optimista de cares a la temporada turística, un cop s’aixequi la quarantena el proper 1 de juliol. La ministra ha explicat que ha tingut reunions amb alguns operadors turístics i que les previsions són bones, sobretot el mes d’agost. “Per al juliol encara tenim temps i hem de fer molta feina per preparar-nos com a destí segur”, ha insistit.