Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Maroto convocarà “en les properes setmanes” la mesa de l’automoció per “passar des les paraules als fets”

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha assegurat aquest dimecres al Congrés que convocarà “en les properes setmanes” la mesa de l’automoció per “passar de les paraules als fets” i […]

Avatar
Agències 30/09/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha assegurat aquest dimecres al Congrés que convocarà “en les properes setmanes” la mesa de l’automoció per “passar de les paraules als fets” i donar “impuls al sector perquè sigui més competitiu”. Maroto ha dit que fins ara el govern espanyol ja ha estat treballant per “protegir la indústria de l’automòbil” amb un “important pla d’impuls” de 3.750 milions. “La taula es convocarà i serà de co-governança, estenem la mà a totes les comunitats i agents del sector”, ha afirmat, afegint que si la reunió no es fa abans és perquè Indústria vol fer-hi “una avaluació” dels resultats de les mesures impulsades fins ara i perfilar el pla de suport al sector en el marc dels ajuts que vindran dels fons europeus.

Maroto ha negat que la seva política de suport a l’automòbil sigui “màrqueting” i ha indicat que dels 3.750 milions pel sector, 1.050 serviran per “estimular la demanda per renovar el parc d’automòbils”. En aquest sentit, la ministra ha dit que s’han mobilitzat 250 milions pel pla Renove, que fins ara ha rebut 110.000 peticions. A més, ha explicat que destinen 500 milions a crèdits ICO per ajudar als vehicles de transport per carretera, dels que s’han aprovat 200 operacions per un import de 118 milions.