Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Marlaska evita parlar de l’Operació Catalunya i nega cap vulneració actual dels drets a l’independentisme

ACN Madrid – El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha evitat aquest dimarts abordar les informacions aparegudes sobre l’Operació Catalunya, i ha insistit que Espanya és “una democràcia plena” on […]

Agències 07/03/2023

ACN Madrid – El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha evitat aquest dimarts abordar les informacions aparegudes sobre l’Operació Catalunya, i ha insistit que Espanya és “una democràcia plena” on actualment “no es persegueixen idees ni ideologies de cap tipus”. Ho ha fet en resposta a una pregunta del portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, que ha afirmat que més que una democràcia plena, Espanya és una democràcia “plena de vulneració de drets” perquè la persecució de drets de l’independentisme “segueix” amb l’espionatge de Pegasus. “Les clavegueres de l’Estat segueixen actuant contra Catalunya, i aquí no passa res, perquè es protegeixen entre vostès”, ha dit Cleries.

Marlaska ha insistit que contràriament al que ha afirmat Cleries, les forces i cossos de seguretat de l’Estat “protegeixen que fins i tot s’exerceixi la dissidència” i que “cadascú exerciti la seva ideologia”. Segons Marlaska, el govern espanyol només pot expressar “respecte absolut a qualsevol pronunciament judicial”.

“Les forces i cossos de seguretat de l’Estat únicament es dediquen a defensar l’exercici de drets i llibertats de tots els ciutadans, també a Catalunya, i no es persegueixen idees, sinó que només s’actua per prevenir els delictes generant un espai de seguretat per al conjunt dels ciutadans”, ha afirmat el ministre.

Segons Marlaska, “qui entengui que s’han vulnerat els seus drets, té els tribunals i els forces i cossos de seguretat de l’Estat per poder determinar si ha passat alguna cosa que hagi de ser objecte de resposta dins de l’ordenament jurídic”. “No li puc admetre cap acusació sense fonament sobre la vulneració de drets fonamentals inexistents”.

Cleries, per la seva banda, li ha preguntat si considera que els fets de l’Operació Catalunya i les actuacions de la ‘policia patriòtica’ contra el moviment independentista “són pròpies d’una democràcia”. “Què fa el govern per evitar que es repeteixi aquesta vulneració de drets fonamentals?”

“Al final no es tracta de l’Operació Catalunya, sinó de l’operació contra Catalunya”, ha dit abans d’acusar el govern espanyol de “no depurar responsabilitats polítiques”. Segons el portaveu de Junts, l’executiu espanyol s’hauria de comprometre “a esclarir els fets i evitar que es mantingui la vulneració de drets” com passa actualment de manera “vergonyosa”.