Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Marlaska es compromet a investigar i esclarir les filtracions de converses privades del cas Voloh

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que el seu ministeri investigarà i esclarirà les filtracions de les converses privades dels investigats pel cas Voloh […]

Avatar
Agències 18/11/2020

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que el seu ministeri investigarà i esclarirà les filtracions de les converses privades dels investigats pel cas Voloh que va comandar la Guàrdia Civil a Catalunya, tot i que ha assegurat que les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat “actuen en tot moment amb absolut respecte a la llei”. Segons el ministre, les policies espanyoles “col·laboraran” per esbrinar-ne l’origen. “Les filtracions de causes judicials em preocupen, i em preocupen encara més les de fets que tenen poc a veure amb el que s’investiga”, ha sentenciat en resposta a una pregunta de la diputada d’ERC Carolina Telechea.

Segons el ministre “no hi ha un fenomen generalitzat d’actuacions que vulnerin els drets i llibertats fonamentals” però “si n’hi hagués tenim els mecanismes interns i externs per poder determinar qualsevol tipus de responsabilitat”. El ministre ha insistit que considera “intolerables” les filtracions “tan com a ministre com com a jutge”. “Perquè no tenen cap altra finalitat de provar de pertorbar les investigacions judicials intentant generar un sentit contrari a la veritat judicial” i per tant “seran investigades totes les filtracions judicials”. La diputada d’ERC Carolina Telechea li ha recordat que “fa temps que estan construint un relat surrealista contra l’independentisme” per “una clara persecució” pròpia “del règim franquista”. “L’exemple més recent és el de Dani Gallardo, que ens alegrem que per fi estigui en llibertat”, ha dit. En aquest sentit li a preguntat que pensa fer per “esclarir els fets” sobre “la mal anomenada operació Volhov” i ha apuntat com a possible filtrador el coronel Baena, “un expert en fabricar proves falses i manipular expedients policials”. “Les filtracions de converses privades són un clar atemptat contra el dret fonamental a la intimitat personal, imperdonable en un suposat estat democràtic i de dret”, ha sentenciat.