Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Marlaska diu que “no hi ha una censura concreta” a les preguntes de la premsa a La Moncloa

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que “no hi ha una censura concreta” a les preguntes que els periodistes han de formular per xat a […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimecres que “no hi ha una censura concreta” a les preguntes que els periodistes han de formular per xat a les rodes de premsa de La Moncloa. El sistema instaurat per la Secretaria d’Estat de Comunicació del govern de Sánchez ha generat les queixes de la premsa, que critica la “censura” en un manifest que ja han signat més de 200 professionals de la comunicació. Segons Marlaska, “des la Secretaria d’Estat de Comunicació es fa tot perquè les preguntes siguin les que arriben des dels mitjans de comunicació”, i la prova -ha afegit- és que ell no coneix prèviament “moltes” de les preguntes que li acaben formulant quan compareix.

El sistema ideat per La Moncloa des de la declaració de l’estat d’alarma implica que per poder formular les preguntes els periodistes han de comunicar-les prèviament a la Secretaria d’Estat de Comunicació a través d’un grup de Whatsapp. Posteriorment el secretari d’Estat de Comunicació, Miquel Ángel Oliver, en tria unes quantes i les formula, fet que implica un primer filtre per part d’un membre del propi govern espanyol sobre les qüestions que s’acaben responent, i la impossibilitat de preguntar. “No hi ha una censura concreta”, ha afirmat Marlaska, que ha recordat que els ministres estan oferint de manera regular entrevistes als mitjans de comunicació. “Les rodes de premsa oficials tenen la seva pròpia litúrgia” i “moltes de les preguntes que em fan no les conec abans”, ha apuntat.