Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Marlaska diu a Rabat que el Marroc està realitzant “una feina de contenció” de la migració “que ha de ser reconeguda”

ACN Madrid – El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat des de Rabat que el Marroc “està fent una feina de contenció de la migració irregular important, que ha […]

Agències 08/07/2022

ACN Madrid – El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha afirmat des de Rabat que el Marroc “està fent una feina de contenció de la migració irregular important, que ha de ser reconeguda”. Marlaska ho ha dit en declaracions aquest divendres després de reunir-se amb el seu homòleg marroquí, Abdelouafi Laftit, i amb la comissària d’Interior de la Unió Europea, Ylva Johansson. El reconeixement del titular d’Interior espanyol cap al Marroc arriba en plena polèmica per l’actuació policial en el salt de fa dues setmanes a la tanca fronterera amb Melilla que va acabar amb la mort d’almenys 37 migrants i amb centenars de ferits.

Marlaska ha afirmat que aquests fets demostren que cal “continuar treballant conjuntament” i “fer front de forma decidida a les organitzacions criminals que utilitzen la violència”. “Torno a reiterar el compromís d’Espanya per continuar avançant en la cooperació i coordinació amb els països d’origen i de trànsit, especialment amb el Marroc”, ha dit.

En la trobada d’aquest divendres, els tres responsables d’Interior han acordat impulsar un nou partenariat entre el Marroc i la Unió Europea que inclourà mecanismes per fer front als nous mètodes que fan servir les màfies que es dediquen al tràfic de persones.

Segons un comunicat del Ministeri de l’Interior, els nous mecanismes de cooperació operativa inclouran “principalment el suport a la gestió de fronteres, el reforç de la cooperació policial -incloent investigacions conjuntes-, la sensibilització davant els perills de la immigració irregular així com l’enfortiment de la cooperació amb les agències de la UE”.