Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Marlaska atribueix els aldarulls per les restriccions de la covid a grups petits i ideològicament molt diversos

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha atribuït els aldarulls del cap de setmana per les restriccions de la covid a diversos punts de l’Estat a grups petits […]

Avatar
Agències 03/11/2020

ACN Madrid.-El ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, ha atribuït els aldarulls del cap de setmana per les restriccions de la covid a diversos punts de l’Estat a grups petits i ideològicament molt diversos. El titular de la cartera d’Interior ha advertit als protagonistes d’aquests fets que poden incórrer en penes “importants” per delictes com ara desordres públics, atemptat a l’autoritat en cas d’agressions a agents de les forces i cossos de seguretat de l’Estat o lesions. Per això ha demanat als “joves” que no “frustrin” les seves expectatives “de vida i professionals” per un moment d’enuig “mal entès i mal materialitzat”. Al contrari, els ha demanat que entenguin que “tothom ha d’empènyer” per sortir d’aquesta situació.

Marlaska també ha opinat sobre el comentari titllat de masclista que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, va fer durant una entrevista en referència a les infermeres. Poc abans de la compareixença pública de Simón per valorar l’actualitat de la covid a l’Estat Marlaska opinava que s’havia de disculpar, i reflexionava que si una persona com ell, a la qual li atorga “una certa sensibilitat”, pot fer comentaris d’aquest tipus, “vol dir que encara ens queda molt camí per córrer” en la qüestió del masclisme.Durant la compareixença posterior, Simón ha demanat disculpes per un comentari que ha considerat desafortunat.