Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Marín, sobre les reunions: “Potser no haurem de comptar el número però sí tenir l’obligació de respectar les mesures”

ACN Barce.-L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha reconegut que la policia local no podrà dissoldre les reunions de més de 10 persones però ha recordat que la distància […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barce.-L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha reconegut que la policia local no podrà dissoldre les reunions de més de 10 persones però ha recordat que la distància social i l’ús de mascareta continuen sent obligatoris. “Potser no haurem de comptar el número de persones que estan reunides però si tenir l’obligació de respectar les mesures”, ha dit a TV3. Marín ha afegit que “hi ha moltes fórmules” perquè policia i agents treballin en aquesta línia amb l’objectiu de disminuir els rebrots de covid. “No és una imposició de les administracions sinó una necessitat de tots els ciutadans”, ha declarat. D’altar banda, ha assegurat que les coses han canviat “radicalment” des de divendres i que el 99% de la població porta ara mascareta.

Per a Marín les mesures anunciades conjuntament amb la Generalitat aquest dimarts “són de sentit comú” i suposen “un toc d’atenció” a la ciutadania no només de l’Hospitalet sinó d’arreu de Catalunya. L’alcaldessa ha explicat que va conèixer l’augment de casos el passat divendres a través d’una persona que la va alertat directament i va trucar al Departament de Salut per confirmar-ho. Ha afirmat que com a consistori estan molt atents a tot el que passa però no disposa “de primera de mà” de les dades, dades que ja va reclamar aquest dimarts. En concret, Marín ha insistit en la necessitat de “participar activament” en la solució de la situació que viu la ciutat comprovant que les persones afectades compleixen les mesures d’aïllament a través de visites domiciliàries. Ha assegurat que a la Generalitat “els hi sembla bé” però no disposen de la fórmula jurídica per compartir la informació que demana el consistori. “És urgent poder solucionar aquesta situació”, ha demanat.