Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Marín assegura que s’està treballant per fer un ràpid relleu de la direcció de l’Institut del Teatre

ACN Barcelona.-La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, assenyala que s’està treballant per trobar en el menor temps possible una nova direcció per a l’Institut del Teatre. La […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, assenyala que s’està treballant per trobar en el menor temps possible una nova direcció per a l’Institut del Teatre. La fins ara directora general, Magda Puyo, va dimitir del càrrec el passat 26 de febrer després que es van fer públiques una vintena de denúncies d’assetjament sexual i abús de poder. Marín ha assenyalat que des de llavors han rebut noves denúncies a través de la comissió creada per abordar el cas i també de manera presencial. L’objectiu, diu, és fer efectiu un nou equip directiu per liderar la feina que es fa des de l’Institut del Teatre, motiu pel qual “s’estan fent tots els treballs” per designar-lo.

Marín ha assegurat que prèviament la Diputació de Barcelona no tenia coneixement dels casos denunciats “fins que es van tenir notícies a través d’un mitjà de comunicació”, moment en què es va crear la comissió específica per abordar la situació generada. “La nostra idea és estar alerta del que passi a partir d’avui, aturar aquest tipus de comportaments fets públics, treballar per esbrinar què va passar i generar una nova dinàmica dins de l’Institut del Teatre”, assenyala.És per això que treballen en designar una nova direcció amb el “màxim interès perquè es faci ràpidament”, diu. “Entenem que l’Institut del Teatre requereix una direcció que tiri endavant la feina”, afegeix.És per aquest motiu que des de la Diputació de Barcelona, ha remarcat, el diputat de Cultura, Joan Carles Garcia, treballa en qualitat de vicepresident de la junta de govern de l’Institut del Teatre per “fer efectiva” una nova direcció.