Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Maria del Mar Bonet ret homenatge al Pare Ginard amb una reinterpretació del Cançoner Popular de Mallorca

ACN Manresa.-Maria del Mar Bonet s’ha inspirat sempre en els cançoners tradicionals i, especialment, en el ‘Cançoner Popular de Mallorca’, una obra escrita pel Pare Ginard (1899-1976), que recull més […]

Avatar
Agències 18/10/2020

ACN Manresa.-Maria del Mar Bonet s’ha inspirat sempre en els cançoners tradicionals i, especialment, en el ‘Cançoner Popular de Mallorca’, una obra escrita pel Pare Ginard (1899-1976), que recull més de 15.000 cançons tradicionals mallorquines de tots els pobles de l’illa. “No he deixat mai de llegir els cançoners. Formen part del meu dia a dia. Són una meravella”, assegura la cantant. Aquest diumenge, Bonet ha homenatjat el seu referent amb una reinterpretació del cançoner de Ginard. Davant d’un públic que sempre li és fidel, la cantant ha presentat el seu darrer treball ‘Saba de Terrer. Homenatge del Pare Ginard’, un petit recull de nou cançons. El concert ha tancat la 23a Fira Mediterrània de Manresa, la més atípica de totes per la covid-19.

Rafel Ginard és un dels folkloristes més importants de la cultura i la llengua catalana. Va néixer l’any 1899 al poble de Sant Joan de Mallorca. La seva producció literària és molt diversa, i inclou prosa, poesia, parlaments, sermons i articles. El ‘Cançoner Popular de Mallorca’ és la seva obra més important. Publicada en quatre volums per l’editorial Moll, és el recull més gran fet en català. Per a Maria del Mar Bonet, aquest cançoner, com tots els tradicionals, són un “tresor”. La cantant sent devoció per l’obra del Pare Ginard, a qui va conèixer quan era jove, i aquest diumenge l’ha homenatjat amb el seu darrer treball.Un concert, que s’ha allargat durant una hora i mitja, i que ha omplert el teatre Kursaal al 50%, el màxim permès per les restriccions de la covid-19. El coronavirus ha marcat una edició de la Fira Mediterrània de Manresa que s’ha viscut de portes endins, sense espectacles de carrer per evitar aglomeracions. Malgrat tot, el certamen ha tingut més professionals acreditats que mai, i ha esgotat les entrades de pràcticament tots els espectacles. El seu director artístic, Jordi Fosas, ha assegurat a l’ACN que la Fira Mediterrània de Manresa ha demostrat que la cultura “no només és segura, sinó que també és essencial”. La pròxima edició del certamen se celebrarà del 14 al 17 d’octubre del 2021.