Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Marea Blanca i familiars d’usuaris de residències denunciaran a fiscalia que no s’han derivat ancians als hospitals

ACN Barcelona.-Marea Blanca i familiars d’usuaris de residències denunciaran a la fiscalia que no s’han derivat ancians als hospitals. “Se’ls ha deixat morir de forma indigna en unes residències que […]

Avatar
Agències 16/04/2020

ACN Barcelona.-Marea Blanca i familiars d’usuaris de residències denunciaran a la fiscalia que no s’han derivat ancians als hospitals. “Se’ls ha deixat morir de forma indigna en unes residències que no tenien un servei mèdic suficient”, s’han queixat en un comunicat l’entitat i la Coordinadora de Residències 5+1. “Cap dels morts estava prou greu per ser atès en els hospitals? Es va demanar el trasllat des de les residències? I en cas de ser així, qui el va denegar?”, s’han preguntat, alhora que demanen quina atenció sanitària han rebut. Els afectats reclamen al Govern que aturi ja aquesta “sagnia” i que realitzi els tests que siguin necessaris per aïllar els positius en hotels o centres medicalitzats, traslladant als hospitals els que ho necessitin.

Segons els familiars, el nombre de morts és molt superior al que facilita el Govern, perquè moltes persones han mort sense tenir fet el test. “I són la immensa majoria. I la raó és que no s’han pres les mesures necessàries per protegir-los i no s’han derivat als hospitals els ancians positius que ho necessitaven”, ha alertat.