Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Marco Sansavini, nou president i conseller delegat de Vueling

ACN Barcelona.-El fins ara director comercial d’Iberia, Marco Sansavini, ha estat designat nou president i conseller delegat de Vueling en substitució de Javier Sánchez-Prieto, que assumirà la direcció de la […]

Avatar
Agències 08/09/2020

ACN Barcelona.-El fins ara director comercial d’Iberia, Marco Sansavini, ha estat designat nou president i conseller delegat de Vueling en substitució de Javier Sánchez-Prieto, que assumirà la direcció de la companyia espanyola. Al mateix temps, el fins ara president i CEO d’Iberia, Luis Gallego, serà el nou conseller del grup IAG, en substitució de Willie Walsh, que abandona el càrrec tal com estava previst. Els canvis s’han aprovat aquest dimarts durant la Junta General d’Accionistes d’IAG, on també s’ha donat llum verd a una ampliació de capital per valor de 2.750 MEUR mitjançant l’emissió de 27,5 milions de noves accions a 0,10 euros per combatre els efectes de la covid-19 i després de perdre 3.806 MEUR fins al juny.

Sansavini era director comercial d’Iberia des de finals del 2012 i ha liderat les àrees de Revenue Management, Marketing, Digital, Vendes i Distribució durant el procés de modernització i transformació global de la companyia. El nou CEO de Vueling ha desenvolupat la seva darrera etapa a Madrid però la seva trajectòria internacional va començar al seu país natal, Itàlia, seguit de Zuric, Amsterdam, París i la capital espanyola.El nou president i conseller delegat de Vueling va començar la seva trajectòria el 1995 després d’incorporar-se a l’equip directiu de KLM, fins al 2004, amb diferents càrrecs. L’any següent, després de la fusió entre KLM i Air France, va participar en la creació de la primera unitat comercial de la companyia i va ser el director comercial a Europa, al nord d’Àfrica i va ser vicepresident de negoci a nivell global.Al 2009, es va incorporar a Alitalia com a director de Vendes i Distribució primer i posteriorment com a director d’Estratègia i Xarxa, fins que el 2012 va entrar a Iberia.