Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Marc Ramentol, nou secretari general de Salut en substitució de Laura Pelay

ACN Barcelona.-Marc Ramentol, director general de la Direcció General de Professionals de la Salut del Departament de Salut, serà el nou secretari general, en substitució de Laura Pelay. El relleu […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-Marc Ramentol, director general de la Direcció General de Professionals de la Salut del Departament de Salut, serà el nou secretari general, en substitució de Laura Pelay. El relleu s’ha pactat entre Pelay i la consellera Alba Vergés amb l’objectiu de “reforçar encara més” el Departament per als propers mesos, centrats en la lluita contra la covid. D’altra banda, també es vol potenciar les reformes necessàries per “enfortir” el sistema de salut. Segons un comunicat, Vergés i Pelay feia setmanes que ja parlaven d’aquesta decisió amb per renovar l’equip davant la previsible segona onada de coronavirus i després d’uns mesos “molt intensos”. Vergés ha destacat “la gran tasca” de Pelay en els dos últims anys i mig.

La consellera ha posat com a exemple, la “rellevància” de la fins ara secretària general en la confecció del pressupost 2020 així com el seu paper els últims mesos liderant, conjuntament amb el Departament d’Interior, el pla PROCICAT per a fer front a la covid.Per la seva part, Ramentol (1982), que és metge especialista en Medicina Interna, ocupava la Direcció General de Professionals de la Salut des del mes de desembre del 2018. Llicenciat per la UAB va realitzar la Formació Sanitària Especialitzada en Medicina Interna a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on ha treballat com a especialista del Servei d’Urgències i també de medicina interna, entre altres llocs. Al Departament de Salut va formar part del gabinet de la passada legislatura i també durant uns mesos en aquest mandat, abans d’assumir la Direcció General de Professionals de la Salut.El seu àmbit d’expertesa són les malalties autoimmunitàries i malalties cròniques i multimorbiditat.Montserrat Gea, nova directora general de professionalsAl seu torn, el relleu de Ramentol al capdavant de la direcció general de professionals de la salut l’agafarà Montserrat Gea, actual presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida.Gea (1976) és diplomada en Infermeria (E.U.Gimbernat) i Ciències Empresarials (UdL). Màster en Ciències de la Infermeria i Doctora per la Universitat de Lleida, amb menció internacional (Universitat de Toronto), ha exercit com a infermera assistencial en diferents àmbits (sociosanitari, residencial, primària) tot i que d’una forma més dilatada en l’àmbit hospitalari a l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida. Actualment és vicerectora d’Internacionalització de la Universitat de Lleida i Professora de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia.És la investigadora principal del Grup de Recerca en Cures de la Salut de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida). Els dos nomenaments, tant el de Ramentol com el de Gea, seran aprovats al Consell Executiu de Govern d’aquest dimarts.