Dimarts, 24 de novembre de 2020 - Edició 852
La República

Marc Coloma, cofundador d’Heura Foods, guanya el Premi Jove Empresari 2020

ACN Barcelona.-Marc Coloma, CEO i cofundador d’Heura Foods, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza l’associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que el reconeix com el millor […]

Avatar
Agències 29/10/2020

ACN Barcelona.-Marc Coloma, CEO i cofundador d’Heura Foods, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza l’associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC) i que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Coloma s’ha imposat a Andreu Dotti, d’InnovaMat, i Sara Serantes, de Freshperts. El jurat del Premi Jove Empresari ha valorat “la revolució gastronòmica d’Heura Foods, l’aplicació de la tecnologia al sector alimentari i les ganes de Coloma per canviar el món a través del seu projecte empresarial”. Coloma s’ha mostrat molt agraït i ha dit que “més enllà de motors econòmics, les empreses seran agents del canvi social que el món necessita”. Els guardons han arribat aquest any a la seva 27a edició.

Avui també s’han atorgat altres guardons, com el Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial, que premia l’aposta per la llengua catalana en l’àmbit de l’empresa. El premi ha estat per Fibracat, el primer operador global de telecomunicacions en català nascut el 2013.El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial ha estat per a HumanITcare, una empresa de telemedicina especialitzada en el seguiment remot de pacients crònics a través de la seva plataforma d’intel·ligència artificial que permet monitoritzar les dades en remot. El jurat ha tingut en compte el valor afegit que ha aportat l’empresa creada per Núria Pastor al sector sanitari, “oferint la plataforma de monitoratge de pacients crònics de franc per descarregar de feina els metges”.El Reconeixement a l’Emprenedor Social se l’ha endut OIMO, empresa liderada per Albert Marfà i que ha llençat al mercat “un material sostenible similar al plàstic, que no resulta tòxic per a la fauna marina, biodegradable i fàcil de treballar, i que pot substituir els plàstics comuns d’envasos d’un sol ús”.El Reconeixement al Futur Empresari, guardó que premia el millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys de la Fundació Escola Emprenedors, ha anat a parar al projecte ‘SMOOD: The smart food container’ dels grup d’alumnes de 1r. de Batxillerat de l’IES Sant Quirze del Vallès. L’AIJEC ha premiat la tasca d’un grup d’estudiants que han creat “un contenidor d’aliments amb tecnologia brillant que dona la informació essencial per evitar el malbaratament de menjar quan no es disposa d’informació sobre la seva caducitat”.Durant l’acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional, que aquest any ha anat a parar a mans de l’empresari vallesà Miquel Martí de Moventia, “líder d’un grup amb més de 97 anys d’història, convertint-lo en el grup de mobilitat sostenible líder a Catalunya, a través de la comercialització de vehicles i oferint servei de transport urbà i interurbà d’autocars a més de 5 països”. El president de l’AIJEC, Ruben Sans, ha destacat el moment complicat que viu l’empresariat, un període marcat per la incertesa i en què “les administracions han d’estar al costat dels empresaris trobant solucions per minimitzar el que ve”. Segon Sans, l’empresariat necessita el suport de les administracions “per no tenir el sentiment d’estar sols lluitant contra les circumstàncies”.

>

Relacionats