Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Maragall vol crear un gran centre culinari Km0 i d’alta cuina a Montjuïc amb la participació dels grans xefs del país

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, vol crear un gran centre culinari Km0 d’alta cuina a la muntanya de Montjuïc, amb la participació dels grans xefs del país. Així ho ha explicat durant la roda de premsa que ha organitzat l’ACN aquest dilluns. El candidat proposa que el centre sigui l’expressió de la potència que Catalunya “té i pot tenir” en el sector. D’altra banda, Maragall ha afirmat que els pagesos dels canals d’Urgell i Segarra-Garrigues, que s’han unit en una plataforma i que es manifestaran el dia 24 a Barcelona, estan “carregats de raó”. Els pagesos exigeixen ajuts immediats i una millor gestió de l’aigua a les administracions davant la crisi de la sequera. Al cap de llista d’ERC li sembla “legítima” la reivindicació.

Maragall vol vincular el centre culinari a la formació en alta cuina i la investigació sota el guiatge de xefs de prestigi instal·lats a la capital catalana, per “potenciar” les estratègies en l’àmbit alimentari, i incrementar el consum de productes de proximitat i saludables. El candidat d’ERC vol convertir Barcelona en “actor central” de la dinamització dels valors associats a l’alimentació de Km0 del país, i fer-ne un “reclam turístic”.

Publicitat

Pel que fa a la pagesia, Maragall ha reiterat que dóna suport a les protestes del sector agrari. Un sector que, a Ponent, s’ha vist afectat pel tancament del canal d’Urgell i el Segarra-Garrigues, i ha creat la Plataforma Manifest del Gran Urgell. L’entitat agrupa els representants dels principals sindicats i cooperatives agràries, Afrucat, entre altres organitzacions.

El seu objectiu és fer front comú per exigir ajuts immediats i una millor gestió de l’aigua a les administracions davant la crisi de la sequera. En la primera reunió celebrada divendres passat a Miralcamp (Pla d’Urgell), els 400 assistents van acordar <a href=”https://www.acn.cat/new/92cefb5b-fda3-4619-ba97-cfaf26dd105b/texts”>mobilitzar-se fins a Barcelona</a> el pròxim dia 24 de maig per reivindicar les seves demandes al Govern, i conscienciar també a la població de la importància de vetllar pel sector agrari.

Concretament, els pagesos tenen previst sortir des de Golmés en caravana i un cop arribats a Barcelona fer una primera parada a la plaça Sant Jaume, on s’ubica la seu del Govern. Posteriorment, el recorregut previst arribaria també fins a la seu de la Comissió Europea al passeig de Gràcia. 

D’aquesta manera, els manifestants volen fer visibles les seves demandes i també alertar la societat que sense les collites de proximitat de fruites, cereals, entre altres, s’haurà de comprar aquests aliments a tercers països i això es traduirà, segons diuen, en un augment considerable dels preus.

Preguntat per aquesta qüestió durant la roda de premsa a l’ACN, Maragall ha insistit que la situació afegeix “una responsabilitat” al conjunt del país. El candidat d’ERC ha asseverat que cap altre candidat ni candidata a banda d’ell no parla de Barcelona com a “ciutat-país”.

Maragall ha destacat la importància de parlar sobre sobirania alimentària i conceptes associats com la sequera i la gestió de l’aigua. Al programa electoral, ERC aborda l’atenció en aquest sentit en una “línia d’entesa amb el país” sobre l’economia global, des de Ponent, les Terres de l’Ebre, fins la Catalunya Central i la Catalunya Nord.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió