Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Maragall veu positiu que hi hagi diverses propostes sobre el Prat i celebra que “hagi desaparegut” la d’Aena

ACN Barcelona – L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, veu positiu que hi hagi diverses propostes sobre l’aeroport del Prat i que “hagi desaparegut” la d’Aena. Una consultora privada ha […]

Agències 11/02/2023

ACN Barcelona – L’alcaldable d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, veu positiu que hi hagi diverses propostes sobre l’aeroport del Prat i que “hagi desaparegut” la d’Aena. Una consultora privada ha fet arribar al Govern una proposta per ampliar l’aeroport del Prat amb una pista sobre el mar, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i ha confirmat l’ACN. “Ara tenim la possibilitat i la voluntat d’objectivar el debat”, ha expressat Maragall, que creu que ara es podrà “comparar” les iniciatives i després prendre decisions. El Govern i el PSC van pactar en el marc de la negociació de pressupostos constituir una comissió tècnica entre govern català i espanyol per abordar el futur de l’aeroport.

“És bo que apareguin idees, propostes i solucions possibles”, ha apuntat Maragall, que ha celebrat que ara no s’estigui parlant del projecte inicial que havia posat damunt la taula Aena. “Ja no es parla d’aquell projecte, ara es parla de solucions tècniques possibles”, ha subratllat. I ha demanat “no tenir més temps aturades” decisions sobre una infraestructura tan important com l’aeroport.

La plataforma es construiria a una milla de la costa, tindria 3.400 metres i costaria uns 2.100 milions d’euros. Fonts del Govern han explicat a l’ACN que s’han d’estudiar totes les propostes i que és positiu que hi hagi experts treballant en aquest tema. Així mateix, recorden que a l’executiu han arribat altres iniciatives per part de diversos agents econòmics. Això no vol dir, segons indiquen aquestes fonts, que el Govern o el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagin validat la proposta de la pista sobre el mar, sinó que la coneixen i agraeixen que es facin propostes.