Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Maragall veu “continuisme” i “reduccionisme” a la candidatura de Colau: “Ja ha donat tot el que havia de donar de si”

ACN Barcelona – El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que la llista de noms que acompanyaran l’alcaldessa, Ada Colau, a les eleccions que es va […]

Agències 12/02/2023

ACN Barcelona – El candidat d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que la llista de noms que acompanyaran l’alcaldessa, Ada Colau, a les eleccions que es va presentar aquest dissabte és “d’un continuisme tan explícit” que demostra “l’autolimitació del propi projecte”. “Tot el respecte, però cap novetat”, ha dit el cap de l’oposició al consistori en una atenció als mitjans aquest diumenge. Per Maragall, el projecte de Colau “ja ha donat tot el que havia de donar de sí i aquesta llista ho expressa”. A més, ha carregat contra el candidat de Junts, Xavier Trias, per “avergonyir-se” i “amagar” la marca del seu partit després de l’absència a la concentració de suport pel judici a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs.

“Em sento orgullós de treballar avui aquí amb els companys a la seu d’ERC”, ha dit abans d’assenyalar el “contrast explícit amb un altre candidat que s’avergonyeix de la seva marca i del seu partit, que l’amaga i intenta fer veure que va sol pel món”, en referència a Trias. El candidat de Junts no va acompanyar Borràs al judici al TSJC pel suposat fraccionament de contractes a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

“Jo vaig molt ben acompanyat”, ha afegit Maragall, que ha fet aquestes declaracions a la seu del partit abans d’iniciar una trobada amb representants d’EH Bildu i el BNG per presentar el programa municipalista, “l’observatori republicà i les polítiques marca” del partit. 

D’altra banda, el líder d’ERC a Barcelona també ha fet referència a la iniciativa privada que ha proposat al Govern ampliar l’aeroport del Prat amb una quarta pista sobre el mar i descartar l’allargament de la tercera pista a l’espai protegit de La Ricarda.  

Margall ha afirmat que “ningú parla d’ampliació” fent referència al fet que a l’acord de pressupostos es parla de millorar la capacitat de la infraestructura barcelonina. El polític republicà ha celebrat comptar amb més opcions que “enriqueixen el debat” però ha afirmat que és una proposta més, “ni compartida ni acceptada” pel Govern, de moment.

Preguntat sobre la reacció de l’alcalde del Prat que ha afirmat que és una proposta “inviable”, ha afirmat que cal tenir-la en compte de la mateixa manera que les altres. “Estem obligats a no fer broma sobre aquesta qüestió i la podem considerar respectable de la mateixa manera que altres que han aparegut sobre la taula”, ha dit.