Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Maragall, sobre els Jocs d’hivern: “L’Estat i l’Aragó han perdut una oportunitat per temes de lideratge personal”

ACN Barcelona – El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que l’Estat i l’Aragó “han perdut una oportunitat” per als Jocs d’hivern, i ha afirmat que […]

Agències 15/06/2022

ACN Barcelona – El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat que l’Estat i l’Aragó “han perdut una oportunitat” per als Jocs d’hivern, i ha afirmat que “la responsabilitat d’aquest error està definida en termes de lideratge personal”. “Ha sigut la seva opció, sempre caure en la temptació d’utilitzar el greuge en relació a Catalunya com a defensa d’interès propi”, ha afegit. Maragall ha expressat que si no hi hagués candidatura unitària, el Govern estaria disposat a “assumir en solitari la responsabilitat”. Pel que fa a la taula de diàleg, ha criticat que el govern de l’Estat “es negui a seure a dialogar amb l’argument que hi hagi eleccions en un altre lloc”- en referència a Andalusia-, i ha afirmat que és “una mala excusa”.

Maragall ha assegurat en una entrevista a la Trobada Digital d’Europa Press a Madrid que “és lògic esperar del govern espanyol i del ministre de Cultura i Esports un valor afegit en termes de col·laboració plena”, sigui per una candidatura unitària o una candidatura de Catalunya en solitari.

En la mateixa línia, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha defensat aquest dimecres que es comenci a valorar “l’opció de presentar una candidatura catalana” als Jocs Olímpics d’Hivern i que la proposta conjunta amb l’Aragó es troba en un punt “de no retorn”. La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, també va afirmar aquest dimarts que la Moncloa i el comitè olímpic espanyol (COE) “saben que Catalunya està preparada i organitzada per liderar els Jocs”.

<strong>Taula de diàleg</strong>

Pel que fa a la taula de diàleg entre el Govern de la Generalitat i el govern espanyol, Maragall ha afirmat que hi ha una “escassíssima voluntat real de diàleg” per part del govern de l’Estat.