Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Maragall reclama una actuació “de fons” al Raval després de recórrer el barri de nit amb el conseller Elena

ACN Barcelona – El líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat aquest dimecres una actuació “de fons” al Raval. Després de recórrer el barri de nit […]

Agències 26/01/2022

ACN Barcelona – El líder d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha reclamat aquest dimecres una actuació “de fons” al Raval. Després de recórrer el barri de nit amb el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, Maragall ha assegurat que aquest barri del districte de Ciutat Vella “demana a crits una actuació integral” i ha advertit que hi ha situacions d’inseguretat i problemes de convivència que s’estan “consolidant”. Per la seva banda, Elena ha afirmat que el Departament d’Interior treballa “perquè la policia representi la diversitat de la societat” i sigui “de proximitat”. 

Segons Maragall, l’administració municipal no respon a les queixes veïnals, i la seva obligació és que això canviï. Elena, per la seva part, ha incidit en la necessitat de “reforçar els dispositius conjunts entre Mossos i Guàrdia Urbana per aconseguir una col·laboració més intensa i fer els agents més propers a la comunitat”.

L’objectiu de la visita, segons ERC, era conèixer en primera persona i de la mà dels veïns afectats els problemes del districte en matèria de seguretat, infrahabitatge o convivència. Maragall i Elena han recorregut diversos espais del barri del Raval, des de la Plaça Salvador Seguí fins al CAS Baluard, a l’Avinguda de les Drassanes, passant per altres zones de pisos municipals convertits en narcopisos o amb ocupacions delictives d’habitatges, així com zones on el grup municipal afirma que hi ha prostitució forçada.