Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

Maragall comunica a Colau i Collboni que ERC no entrarà a negociar el pressupost i els emplaça a fer-ho amb BCanvi

ACN Barcelona.-El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha comunicat formalment per carta a Ada Colau i Jaume Collboni que el seu grup no entrarà a negociar el […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha comunicat formalment per carta a Ada Colau i Jaume Collboni que el seu grup no entrarà a negociar el pressupost del 2022. “Barcelona tindrà pressupost, però no participarem de cap nova negociació ni de cap conversa prèvia a la tramitació final”, escriu en la missiva després que els grups de govern hagin convidat ERC a asseure’s a concretar els detalls dels comptes. De fet, Maragall els emplaça a concretar aquests detalls amb el grup que va facilitar la tramitació inicial del pressupost, és a dir, amb Barcelona pel Canvi. “Poden comptar amb el nostre vot, però no esperin el nostre suport”, diu a Colau i Collboni.

En la carta, el cap de l’oposició al consistori argumenta que no els sembla “adequat ni acceptable” que el debat dels pressupostos de la Generalitat “contamini” el debat municipal i critica altre cop que En Comú Podem fes ús de la seva posició al Parlament per posar Barcelona al centre de la negociació “utilitzant-la com a moneda de canvi”. És en aquestes circumstàncies, diu Maragall, que Esquerra ha assumit el compromís de facilitar que el pressupost municipal s’aprovi definitivament al ple del desembre. “Els pressupostos de la Generalitat son més necessaris que mai, tant per la concreció d’objectius com pels recursos aplicats, i ho son tant pel país com per la nostra ciutat”, assenyala.En aquest sentit, confirma que ERC facilitarà l’aprovació però no entrarà a negociar el detall del pressupost. “Volíem, i volem, uns pressupostos de transformació i, n’estem convençuts, els que presenteu no son els que la ciutat necessita”, escriu.