Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Maragall atribueix la situació actual dels creuers a “l’acord de Colau i el Port del 2018”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha atribuït aquest dilluns la situació actual dels creuers a la ciutat a “l’acord del 2018” entre l’alcaldessa Ada Colau i l’aleshores president del Port, Sixte Cambra. A parer de Maragall, aquell acord “va fixar, aprovar i confirmar que estava bé tenir les terminals de creuers que tenim i la capacitat actual per rebre’ls”. El candidat republicà no s’ha mostrat contrari als creuers però sí ha considerat necessari “governar-los bé”. Alhora ha apostat per “potenciar-ne un cert tipus” i no d’altres, en al·lusió a la voluntat de limitar els creueristes de trànsit.

Maragall ho ha explicat a la conferència que ha ofert al Col·legi d’Economistes de Catalunya, on ha traçat les línies de la política econòmica que aplicarà si és escollit alcalde de la ciutat. Per al republicà cal passar del model d’economia ‘low cost’ actual a un altre que potenciï la innovació, el coneixement i la construcció, “especialment vinculada a la rehabilitació d’edificis”.

Publicitat

Per això ha apostat per “accelerar” el ritme de construcció a la ciutat, que actualment es troba “paralitzat”. Maragall ha promès construir 20.000 habitatges durant els pròxims 4 anys si arriba a l’alcaldia, amb almenys 8.000 assequibles. Pel que fa a la rehabilitació, l’alcaldable ha afirmat que el parc d’habitatges de la capital catalana té “el nivell més baix d’eficiència energètica”. I per això ha opinat que la indústria de rehabilitació d’edificis a gran escala “pot ser una font de creació de riquesa” si s’hi posen “les bases adients”.

El diagnòstic econòmic de Maragall a Barcelona conclou que el creixement es basa en una competitivitat marcada pels salaris baixos, un fet que ha considerat “imperdonable” tenint en compte la “potència” de la ciutat. Així, ha criticat que el govern d’Ada Colau ha governat la capital catalana “com si fossin 100 quilòmetres quadrats i 1,6 milions d’habitants, i això és absurd i un error greu”. Per a Maragall, obviar la dimensió metropolitana i nacional de Barcelona és “una manca de respecte cap a la ciutat i la seva societat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió