Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Maragall assegura que ERC serà “l’eina de recuperació massiva del català” si assoleix l’alcaldia

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – “ERC serà l’eina de recuperació massiva del català”. Així ho ha promès el candidat republicà a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, en una roda de premsa aquest dilluns a Nou Barris, centrada en les propostes culturals i lingüístiques. Si aconsegueix ser alcalde, Maragall ha lamentat que capgirarà la tendència del govern de BComú i PSC d'”abandonar” la qüestió de la llengua. Maragall també creu que el català ha de ser l’idioma “prioritari” als plens de l’Ajuntament, però donant “ple respecte” al dret de cadascú a parlar amb la llengua que consideri. Així mateix, el cap de llista d’ERC ha promès un comissionat per la llengua, i ha exigit que la Diputació de Barcelona s’incorpori al Consorci per a la Normalització Lingüística (CNL).

L’alcaldable republicà ha acusat el candidat del PSC, Jaume Collboni, d’anar “a cavall de l’onada del mercat” o dels missatges que li arriben de Madrid pel que fa a la llengua.

Publicitat

Maragall ha criticat així que el cap de llista socialista cada vegada utilitzi més el castellà i menys el català: “Prou sucursalisme de Collboni”, ha exigit el cap de llista d’ERC, que ha promès que “traurà el tap” per posar el català “a córrer per tota la ciutat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió