Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Manuel Reyes (PPC) acusa el PSC de “tacar amb sang” els pressupostos de l’Estat pactant amb els “hereus d’ETA”

ACN Barcelona.-El diputat del PPC Manuel Reyes ha acusat el PSC de “tacar amb sang” els pressupostos de l’Estat volent pactar amb els “hereus d’ETA”, en referència a EH Bildu. […]

Avatar
Agències 19/11/2020

ACN Barcelona.-El diputat del PPC Manuel Reyes ha acusat el PSC de “tacar amb sang” els pressupostos de l’Estat volent pactar amb els “hereus d’ETA”, en referència a EH Bildu. En el marc del debat al ple del Parlament d’una moció de JxCat sobre la repercussió de la covid-19 en el món local, el diputat dels populars ha citat que just ara fa 20 anys de l’assassinat d’Ernest Lluch. I la diputada del PSC-Units Alícia Romero li ha replicat demanant que el PP deixi d’utilitzar els noms de víctimes d’ETA per fer “política partidista”. La diputada també ha recordat que fa 9 anys que ETA no existeix. “Dexi’n d’emerdar-ho i tacar-ho tot”, ha exclamat.

La diputada Romero ha citat una de les fills d’Ernest Lluch, Eulàlia Lluch, que va demanar que no s’utilitzés el nom del seu pare per fer política partidista i que, segons ha dit Romero, és el que fa el PP. I s’ha dirigit al diputat Manuel Reyes per demanar-li que no utilitzi el nom de persones quan no en té autorització. El diputat dels populars catalans també ha criticat que els socialistes “no tinguin complexes” i pactin tant amb Bildu com amb els independentistes catalans, fent referència a l’acord de la Diputació de Barcelona amb JxCat. Una actitud que Reyes ha qualificat de “lamentable”. “Preocupin-se pels problemes dels catalans i no de dividir-nos amb la llei Celáa”, ha afegit dirigint-se als diputats del PSC.