Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Manresa reobre l’antiga residència Catalunya per convertir-la en un hotel salut que acollirà avis sans d’altres centres

ACN Manresa.-L’antiga residència Catalunya, ubicada al centre cívic Selves i Carner de Manresa, tornarà a funcionar temporalment a partir d’aquesta setmana. L’Ajuntament ha decidit reutilitzar l’espai com a recurs temporal […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Manresa.-L’antiga residència Catalunya, ubicada al centre cívic Selves i Carner de Manresa, tornarà a funcionar temporalment a partir d’aquesta setmana. L’Ajuntament ha decidit reutilitzar l’espai com a recurs temporal i d’urgència per tal de convertir-lo en un hotel salut. Concretament, l’espai acollirà persones grans sanes. És a dir, amb el test de la covid-19 realitzat amb resultat negatiu, i provinents d’altres residències de la regió sanitària. Els avis hi podran viure temporalment amb l’objectiu de disminuir la pressió assistencial de centres que tenen alguns casos de covid-19 i molta dificultat de sectorització per la pròpia estructura de la residència. L’equipament, que feia dos anys que estava tancat, tindrà capacitat per a 23 places.

Les instal•lacions de l’antiga residència Catalunya restaran obertes, com a mesura extraordinària, només durant la crisi sanitària de la Covid-19 i els residents hi seran de manera temporal, fins que els seus centres de procedència estiguin en condicions de poder-los tornar a atendre amb normalitat. Es garantirà la reserva de plaça a la seva residència d’origen.Els darrers dies, l’Ajuntament de Manresa ja havia fet una neteja i desinfecció a fons per tal de tenir l’espai a disposició, en cas que fos necessari. En aquest moment, el consistori posa a disposició de la Generalitat de Catalunya les instal•lacions, amb 23 places disponibles. Creu Roja també ha fet la cessió d’alguns llits per a l’equipament.Professionals de l’àrea de Ciutat Saludable i Serveis Socials de l’Ajuntament donaran suport a la posada en marxa i coordinació del servei. Igualment, el centre disposarà de l’atenció directa de les treballadores familiars de Sant Andreu Salut, que també es farà càrrec del càtering, la neteja i la bugaderia del centre.Pel que fa als recursos assistencials, l’atenció primària formada per professionals de Institut Català de la Salut i la Fundació Althaia seran qui, a través dels seus equips de suport residencials, atendran les necessitats sanitàries dels residents.Les derivacions a la residència es faran seguint el protocol del Departament de Salut que serà qui en última instància, gestionarà l’ingrés de cada resident.L’objectiu primer és vetllar per la protecció de la salut dels residents sans, contribuir a treure pressió de les residències i treballar per reorganitzar els circuits i fer les desinfeccions i sectoritzacions necessàries per seguir atenent els seus usuaris i retornar a poc a poc a la normalitat.La residència Catalunya va tancar portes fa dos anys i els residents van ser traslladats a la nova residència de la Fundació Sant Andreu Salut.