Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Manresa convoca de forma urgent una Junta Local de Seguretat amb el conseller Buch per abordar les violacions

ACN Manresa.-L’Ajuntament de Manresa ha convocat de manera urgent per aquest divendres una Junta Local de Seguretat que comptarà amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per tal d’abordar els episodis […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Manresa.-L’Ajuntament de Manresa ha convocat de manera urgent per aquest divendres una Junta Local de Seguretat que comptarà amb el conseller d’Interior, Miquel Buch, per tal d’abordar els episodis de violacions que hi ha hagut a la ciutat. Visiblement consternat i en un format institucional inusual, l’alcalde, Valentí Junyent, ha exigit a la justícia que actuï “amb contundència i celeritat”. Ha afegit que “la gravetat dels fets supera la capacitat d’actuació de l’Ajuntament, que no disposa ni de la informació, ni de les eines, ni dels recursos necessaris per combatre aquesta xacra”. Junyent també ha anunciat que, tenint en compte que dues de les quatre violacions s’han produït en pisos ocupats, s’intensificarà el seguiment d’aquests habitatges.

“La situació va més enllà de la nostra ciutat, però no ens podem permetre que Manresa torni a ser escenari d’aquests episodis lamentables”. Amb aquesta contundència, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha condemnat les darreres violacions, algunes amb víctimes menors, que hi ha hagut darrerament a la ciutat.Junyent, que ha fet una declaració institucional sense acceptar preguntes dels periodistes, ha anunciat la convocatòria d’una Junta Local de Seguretat que tindrà lloc aquest divendres, a les sis de la tarda, amb l’assistència del conseller d’Interior, Miquel Buch. A banda, l’Ajuntament també ha convocat, de manera urgent, una taula d’emergència per a l’abordatge de les violències sexuals. La reunió tindrà lloc dilluns i, entre els assistents, hi haurà el secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania; la directora general de l’Institut Català de les Dones i un representant de la conselleria d’Interior. Finalment i, tenint en compte que dues de les quatre violacions s’han produït en pisos ocupats, l’Ajuntament també ha anunciat que s’intensificarà el seguiment dels habitatges ocupats, amb més presència policial i amb tècnics municipals. Junyent ha reiterat el seu suport a les dones agredides i ha posat tots els serveis de l’Ajuntament a la seva disposició. L’alcalde ha comparegut acompanyat del primer tinent, Marc Aloy, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Calmet, i la regidora de Feminisme i LGTBI, Cristina Ruiz.