Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Manresa concentra l’atenció primària al CAP Bages i tanca la resta d’ambulatoris

ACN Manresa.-Des d’aquest dilluns a Manresa l’atenció primària està concentrada al CAP Bages, a plaça Espanya. Segons ha informat l’Institut Català de la Salut i la Fundació Althaia, d’acord amb […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Manresa.-Des d’aquest dilluns a Manresa l’atenció primària està concentrada al CAP Bages, a plaça Espanya. Segons ha informat l’Institut Català de la Salut i la Fundació Althaia, d’acord amb el Servei Català de la Salut, amb la mesura es busca optimitzar espais i recursos professionals. D’aquesta manera, fins a nou avís, no funcionaran els ambulatoris del Barri Antic i Sagrada Família. Pel que fa al de les Bases, no es realitzarà atenció presencial a la ciutadania, sinó que estarà obert només per a professionals i s’hi centralitzarà l’atenció domiciliària i el suport a residències de la gent gran de Manresa.

A través d’un comunicat, ICS i Althaia expliquen que el CAP Bages concentrarà les visites presencials de tota la ciutadania de Manresa que necessiti anar a l’atenció primària. Subratllen que hi haurà un circuit diferenciat per a l’atenció de les afeccions respiratòries. Allà també s’hi concentraran les visites de les àrees de pediatria i llevadores, i se seguirà donant servei de treball social.Suport a les residènciesEl suport a les residències de la gent gran que es pilotarà des del CAP Bases busca evitar alguns trasllats als centres hospitalaris, la qual cosa reduiria el risc de contagi dels mateixos residents i també contribuiria a evitar col·lapsar el sistema hospitalari.Pel que fa al tancament dels ambulatoris de la Sagrada Família i el Barri Antic busquen, d’una banda, optimitzar els recursos i professionals disponibles, i, d’una altra, garantir l’assistència a la població de Manresa 24 hores al dia des de la primària per ajudar a descongestionar les urgències hospitalàries.