Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Manolo Garcia, Loquillo, Joan Dausà, M Clan, Fangoria i Índia Martínez completen l’11è Arts d’Estiu

ACN Barcelona – El Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar ha tancat aquest dijous el cartell de la seva onzena edició amb una bateria d’artistes que inclou Manolo Garcia, […]

Agències 31/03/2022

ACN Barcelona – El Festival Arts d’Estiu de Pineda de Mar ha tancat aquest dijous el cartell de la seva onzena edició amb una bateria d’artistes que inclou Manolo Garcia, Loquillo, Joan Dausà, M Clan, Fangoria, Niña Pastori, Nancy Rubias, Índia Martínez, Joan Dausà, Antonio José i God Save the Queen. També hi haurà lloc per la màgia de Mag Lari i l’humor de David Guapo, una festa Holi i l’actuació d’El Pot Petit’. Els seus concerts, i els ja anunciats de Pablo Alborán, Serrat, Earth Wind and Fire, Hombres G, Mayúmana i La Oreja de Van Gogh, se celebraran del 2 al 21 d’agost al recinte habitual del Passeig Marítim. L’auditori del certamen pot acollir fins a 3.700 espectadors, i des del 2019, té un Village amb gastronomia i on s’hi fan petites actuacions.

El Festival Arts d’Estiu celebrarà l’onzena edició el proper mes d’agost en el mateix recinte i format que ho fa des del 2019, amb el parèntesi de l’any 2020 degut a la pandèmia. L’esdeveniment ha anat creixent i transformant-se, des dels seus inicis al mateix local del Centre Cultural (entitat que encara avui lidera el certamen, en aliança amb la promotora The Project des de l’any 2015), fins al format i emplaçament actuals al Passeig Marítim.

El pressupost d’aquest any s’enfila fins al milió d’euros (amb un 20% de subvenció pública de l’Ajuntament i de la Generalitat), permet la presència d’artistes internacionals com M Clan, Al McKay’s Earth Wind and Fire i els argentins God Save the Queen i fins a una vintena de bandes d’àmbit estatal. A més, la zona del village tindrà enguany una programació paral·lela als concerts grans amb una vintena d’artistes que s’anunciaran properament. Aquesta part del recinte romandrà oberta al públic general, tingui o no entrada pel concert gran de la nit, i estarà oberta de set de la tarda a les dues de la matinada

Pel que fa a l’auditori que acull els concerts principals, té dues fórmules i capacitats. Amb tot el públic assegut, l’aforament és de 2.200 persones. Amb el públic parcialment dret, la capacitat creix fins a 3.700 (3.000 dretes a la platea i 700 a la grada). Aquesta segona fórmula s’emprarà en cinc dels vint concerts del festival.

L’any passat van passar per la 10a edició del Festival Arts d’Estiu 14.000 persones (un 92% d’ocupació), i aquest any en podrien ser moltes més per l’ampliació del cartell i d’horaris d’obertura del Village.

<strong>5.000 entrades venudes</strong>

El director, Xevi Gómez, ha defensat aquest dijous el caràcter “plural i pluridisciplinari” de la programació que presenten. També s’ha congratulat per la progressiva “professionalització” de l’esdeveniment, i ha atribuït part de la responsabilitat als companys de viatge The Project. “És el primer any que hem pogut avançar part del cartell, i d’aquesta manera avui ja hem venut 5.000 entrades i tenim dos sold out”, ha celebrat en referència als concerts de Pablo Alboran i Joan Manuel Serrat pels quals ja no queden localitats.

Gómez ha assegurat que l’Arts d’Estiu és un festival “amb cor”, que compta amb la complicitat de centenars de veïns i voluntaris des dels seu inicis. “Tenim un exèrcit de gent al darrere, un equip de voluntaris que s’ho senten seu”. El director també ha agraït la “confiança” que van rebre l’any passat de la promotora i de l’Ajuntament de Pineda per tirar endavant l’edició complicada de pandèmia.

En la mateixa línia, l’alcalde Xavier Amor, ha admès que els últims dos anys han estat “molt dur” amb moments de dubte sobre la continuïtat del festival. El batlle ha lloat la perseverança dels organitzadors i argumentat la importància de seguir en aquests moments. “Portem mesos difícils i val la pena fer un festival així; la gent ho necessita per oblidar els moments que estem vivint”.