Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Manifestació a Girona del personal de l’hospital Santa Caterina per reclamar que s’igualin les antiguitats

|

- Publicitat -

ACN Girona – Treballadors de l’hospital Santa Caterina de Salt (Gironès), del sociosanitari, de la xarxa de salut mental i d’atenció primària s’han manifestat aquest dijous a Girona en el marc de la vaga que van començar dilluns. Denuncien “falta de transparència” per part de l’empresa i reclamen, principalment, que s’igualin per tota la plantilla les antiguitats que cobren els més veterans. Després que aquest dijous s’hagi produït la primera reunió entre les parts des de l’inici de la vaga, la previsió és continuar cada dimarts amb les aturades parcials d’aquesta setmana. “La vaga, de moment, és indefinida perquè no hem arribat a cap acord amb l’empresa i no veiem voluntat de negociar”, ha explicat Jeroni Arrollo, portaveu del sindicat CATAC.

Tot i la treva de pluja que ha estat caient al llarg del dia, els treballadors s’han reunit a les sis de la tarda a l’entrada del parc hospitalari Martí i Julià per començar la marxa a peu cap a la seu de la Generalitat a Girona. En total, hi han participat una cinquantena de persones entre treballadors de l’hospital Santa Caterina, del sociosanitari i de la xarxa de salut mental (que estan en vaga des de dilluns amb aturades parcials), però també s’hi ha sumat el personal d’atenció primària.

Publicitat

Exigeixen que l’empresa “sigui transparent” i reclamen una “equiparació salarial” per tota la plantilla (per la que ja s’ha interposat una demanada) i que les antiguitats que cobren alguns treballadors més veterans es facin extensives a la resta de la plantilla. Segons l’IAS, aquesta antiguitat anterior s’aplica a 278 treballadors dels més de 1.800 professionals en plantilla.

<strong>Negociació sense acord</strong>

La manifestació s’ha convocat coincidint amb la primera reunió de negociació aquest dijous entre el comitè de vaga i l’empresa, que ha acabat sense cap acord. Els treballadors denuncien “falta de voluntat de negociació de l’empresa” i adverteixen que les seves línies vermelles per desconvocar la vaga són, per una banda, “retirar la mesura d’absorció i compensació de l’antiguitat” que s’ha aplicat als treballadors més veterans i, per l’altra, “compensar als treballadors que no meriten l’antiguitat segons pactes d’empresa”.

“No entenem com en un moment que des de CatSalut es parla d’equiparació i s’ha creat una taula d’harmonització, aquesta empresa va en direcció totalment contrària i està aplicant mesures repressives i vulnerant drets dels treballadors”, ha recollit el manifest que han llegit davant la seu de la Generalitat en finalitzar el recorregut.

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) va assegurar dilluns a través d’un comunicat que l’empresa “està sempre disposada a la negociació”, però remarcava que han de ser millores que “puguin beneficiar tot el personal” i que se situïn “dins la legalitat vigent i la viabilitat de l’empresa”. En aquesta línia, detallava que les millores salarials i els complements previstos dins del conveni es van aplicar a la nòmina del març, amb efectes retroactius des de l’1 de gener. I hi havia, també “l’absorció de determinades retribucions fora de conveni”, com serien aquestes antiguitats que venen d’acords laborals anteriors.

<strong>Vaga indefinida</strong>

La vaga, que va començar dilluns i s’allargarà fins aquest divendres amb aturades parcials cada dia de nou a onze del matí i de quatre a sis de la tarda, ha estat convocada pels sindicats UGT, CCOO, Satse, Metges de Catalunya i CATAC. Si no s’arriba a un acord, es repetirà en el mateix horari cada dimarts de forma indefinida.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió