Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Mango augmenta la facturació un 24,8% durant el primer semestre, fins als 1.214 milions d’euros

ACN Barcelona – Mango ha augmentat en un 24,8% la facturació durant els sis primers mesos de l’any, fins als 1.214 milions d’euros, i supera les vendes registrades durant el […]

Agències 14/07/2022

ACN Barcelona – Mango ha augmentat en un 24,8% la facturació durant els sis primers mesos de l’any, fins als 1.214 milions d’euros, i supera les vendes registrades durant el mateix període del 2019, segons ha informat la companyia aquest dijous. L’empresa explica aquests resultats per la bona evolució de mercats clau com Espanya, França, els Estats Units, el Regne Unit, Itàlia i la Índia. D’altra banda, el grup ha avançat que espera superar els 124 milions d’euros d’inversió durant aquest any, xifra que suposa triplicar la del 2021, en àrees com la tecnologia, logística, instal·lacions i botigues centraran les principals actuacions. D’altra banda, la multinacional ha finalitzat el primer semestre amb un resultat brut a l’alçada respecte al 2021.

Segons el conseller delegat de Mango, Toni Ruiz, l’evolució del primer semestre “és un signe més de la nova etapa de creixement” de la companyia. Durant els sis primers mesos de l’any, l’evolució de les vendes ha seguit el ritme de la recuperació de la normalitat social i de la situació geopolítica. Concretament, el primer semestre va començar amb la irrupció de la variant òmicron, posteriorment va esclatar la guerra entre Rússia i Ucraïna i per últim es van aixecar les restriccions a Europa i va arribar el bon temps.

Mango d’altra banda ha presentat una evolució en pràcticament tots els 110 mercats del món on opera, amb l’excepció de Rússia, d’on l’empresa s’ha retirat. Han destacat països clau com Espanya i França, el Regne Unit i Itàlia, on hi té previst un pla d’expansió, en especial al sud del país.

Durant aquest període, la companyia ha finalitzat l’obra civil de l’ampliació del seu centre logístic de Lliçà d’Amunt i ha començat la instal·lació de sistemes d’intralogística. Un cop culminada l’ampliació, que entrarà en funcionament el 2023, haurà suposat una inversió de 88 milions d’euros i servirà per centralitzar la seva operativa en línia i donar resposta al seu desenvolupament internacional. Un altre dels grans projectes és la construcció d’una nova seu corporativa, el Campus Mango, que estarà enllestida el 2024.