Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Manga Barcelona s’estrena a la Fira Gran Via en la 28a edició

|

- Publicitat -

ACN L’Hospitalet de Llobregat – El Manga Barcelona ha obert les portes de la 28a edició que se celebra per primera vegada a la Fira Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat. El saló, que té lloc fins diumenge, ocupa els palaus 4, 6 i 7 amb 82.000 metres quadrats amb un 6% més d’expositors. A primera hora de matí ja hi havia centenars de persones que volien entrar al recinte formant una cua que ha anat avançant. Com va dir en roda de premsa, l’organització preveu superar els 152.000 visitants. “Sempre s’ha necessitat més espai perquè la recepció dels lectors és molt bona i venen en massa”, ha remarcat David Hernando, director editorial de Planeta Cómic, en declaracions a l’ACN.

La Marta i la Juliana han vingut al Manga Barcelona des de Saragossa, disfressades de personatges d’una sèrie basada en una novel·la xinesa i mostren la seva emoció perquè no s’esperaven “tanta gent” fent cua per entrar al saló.

Publicitat

El Jasan ha vingut del poble els Monjos i arriba al Manga Barcelona disfressat de minyona. Acostumat a l’emplaçament de Plaça Espanya, ha explicat que se li fa “estrany” que l’esdeveniment es faci a Fira Gran Via, però confia que un cop entri vegi que encara és “millor”.

La Maria José i l’Ivan són d’Olesa de Montserrat. Han coincidit en què el Manga Barcelona és un acte de llibertat d’expressió i estan “contents” perquè l’esdeveniment es faci a Fira Gran Via.

De fet, també en declaracions a l’ACN, David Hernando, director editorial de Planeta Cómic, ha destacat que les editorials i llibreters volien més espai pel saló. “Sempre s’ha necessitat més espai perquè la recepció dels lectors és molt bona i venen en massa”, ha remarcat. “S’ha guanyat més espai i tot i estar més lluny, els fans venen sempre on se celebri al saló”, ha afegit.

Hernando ha dit que des de l’inici de la pandèmia fins a principis d’aquest any hi havia hagut un increment de la venda de manga amb un creixement del mercat a principis del 2022 de més del 25% comparat amb el 2021. “A finals d’any s’està tranquil·litzant més la situació”, ha indicat.

<strong>Convidats</strong>

Entre els convidats destacats d’aquesta edició hi ha l’autor de ‘Four knights of the apocalypse’ i ‘The seven deadly sins’, Nakaba Suzuki, que actualment està treballant en la seqüela del seu popular treball; l’autor Shun Umezawa, que recentment ha estat guardonat amb el Premi a l’Excel·lència del Japan Media Arts Festival per ‘El incidente Darwin’. També participa al saló el català Carles Dalmau, ‘concept artist’ del videojoc ‘Cult of the Lamb’.

A nivell musical, un dels anuncis més celebrats és el de Yoko Takahashi, cantant japonesa que es va fer famosa per la cançó d’obertura de ‘Neon Genesis Evangelion’; Mahousyoujo Ni Naritai, La Kame Band, Víctormame o Tenkaichi Musical.

La sala Kitsune acull presentacions editorials i la nova sala Manga Academy se centra en els debats, conferències i xerrades al voltant del manga, l’anime i la cultura popular japonesa. També hi ha un important espai dedicat als esports i l’oferta del saló es complementarà amb activitats dirigides als més joves.  

El Manga Barcelona torna a apostar per l’animació i el cinema japonès, on es fan projeccions a l’Auditori de pel·lícules. També s’organitzen activitats amb actors de doblatge cada dia. 

<strong>Dels manga esportius a les tradicions escolars</strong>

Entre les exposicions hi ha ‘Expokon’, que fa un repàs a la relació que existeix entre diferents disciplines esportives i el manga amb els personatges més populars dels manga esportius. 

A banda de l’exposició dedicada a ‘El incidente Darwin’, el premiat manga de Shun Umezawa, que va guanyar el premi a l’excel·lència de la divisió de manga 25 Japan Media Arts Festival també hi ha una exposició que mostra diferents models de kimono.

‘Manga Km0’ és una altra exposició que mostra alguns dels autors sorgits de l’Escola Joso, que s’han dedicat al còmic japonès. 

Pels més petits, Manga Kids ofereix una experiència per descobrir com és anar a una escola japonesa. El retorn de la secció per als infants després de la pandèmia, ofereix les tradicions dels escolars japonesos, es podran emprovar una de les típiques motxilles i, fins i tot, podran aprendre les salutacions i rutines matinals. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió