Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Macron anuncia que “reforçarà” els controls fronterers i demanarà reformar “en profunditat” Schengen

ACN Pertús .-El president francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dijous al Pertús, a la Catalunya del Nord, que reforçaran els controls fronterers en la lluita contra el terrorisme, el […]

Agències 05/11/2020

ACN Pertús .-El president francès, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dijous al Pertús, a la Catalunya del Nord, que reforçaran els controls fronterers en la lluita contra el terrorisme, el tràfic de drogues i la immigració irregular. Macron ha detallat que preveu duplicar el nombre d’efectius policials i militars en aquests controls, passant dels 2.400 als 4.800, i també ha dit que demanarà a altres estats membre de la Unió Europea una reforma “en profunditat” de la zona Schengen sobre les fronteres exteriors. “S’ha repensar i reforçar la protecció comunitària”, ha dit Macron. L’anunci arriba després de l’onada d’atemptats que està patint el país, el darrer en una església de Niça.

Macron ha visitat aquest dijous al matí la zona fronterera del Pertús on ha anunciat que reforçaran els controls a les fronteres interiors del país en la lluita contra el terrorisme, el tràfic de drogues i la immigració irregular. En aquest sentit, ha dit que doblaran els efectius policials i militars que fan aquests controls passant dels 2.400 als 2.800. El president francès ha afirmar que alguns grups territoristes utilitzen aquests fluxos d’immigació “clandestina” nodrir-se, tot i que ha insistit que no “s’ha de confondre tot”, en relació als discursos de l’ultradreta. L’amenaça terrorista El president francès ha assegurat que la seva màxima preocupació és la protecció dels francesos i que en els últims anys han aconseguit avortar fins a 32 intents d’atemptat. En aquest sentit, ha dit que el terrorisme és una problemàtica a nivell mundial i que no s’ha d’abaixar la guàrdia. “L’amenaça ha augmentat i pot durar molt de temps”, ha insistit. Macron ha apuntat també a les fronteres exteriors. En relació a això, ha dit que cal “reformar en profunditat Schengen” per “protegir les fronteres comunes” i construir “un funcionament conjunt”. En relació a la proposta, Macron ha insistit en la necessitat d’incrementar la cooperació dins de la UE i ha dit que França respectarà els acords de Schengen. El president també ha descartat una reforma de la Constitució com demanen alguns sectors. En aquest sentit, ha dit que “de moment” continuaran reforçant les lleis que tenen en vigor.