Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Macias diu que ja s’han adjudicat 1.900 milions d’euros del Pla de Rodalies des del 2020

ACN Barcelona – El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, ha explicat aquest dimecres que ja s’han adjudicat 1.900 MEUR entre el 2020 i principis d’aquest any, dels quals […]

Agències 16/02/2022

ACN Barcelona – El coordinador del Pla de Rodalies, Pere Macias, ha explicat aquest dimecres que ja s’han adjudicat 1.900 MEUR entre el 2020 i principis d’aquest any, dels quals 730 MEUR són per a actuacions previstes en el document i 1.170 MEUR per a la compra de nou material, actualment en fabricació a les plantes d’Alstom a Montcada i Stadler de València. A més, en el mateix període, ha afegit, s’han licitat 1.251 MEUR. En una compareixença a la Comissió de Polítiques Digitals i Territori al Parlament, Macias ho ha qualificat com un “ritme frenètic” i ha admès que una de les seves “preocupacions i ocupacions” és que es pugui mantenir. El coordinador del Pla de Rodalies també ha avisat de l’afectació als usuaris que acompanyaran les obres previstes.

Per mantenir les actuacions, Macias ha ressaltat la necessitat de continuar pactant, tramitant i avaluant projectes per seguir treballs com el del desdoblament de l’R3, el qual ha comentat que aposta fer-lo per trams.

Així mateix, ha comentat que les actuacions previstes en els propers mesos i anys en el marc del Pla de Rodalies comportaran molèsties als usuaris. “La nostra obsessió és minimitzar les afectacions per les moltíssimes obres que hi haurà”, ha dit davant dels grups parlamentaris de la Comissió, a qui ha detallat les actuacions incloses en el Pla de Rodalies.

Macias també ha posat l’accent en el programa de reposició d’actius, amb una dotació de 600 milions d’euros entre els anys 2020 i 2025 i ha detallat que ha se n’han executat un 28%. En aquest sentit, ha assegurat que és una “absoluta prioritat” la reparació de túnels, trinxeres, terraplens, canvis de via, travesses, catenàries, sistemes electrònics, que són els més costosos. “Quan no portes ni dos anys i s’han executat 170 MEUR és satisfactori”, ha afegit el coordinador del Pla de Rodalies.