Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Luxemburg declara il·legal l’acord entre la UE i els EUA per la transferència de dades personals per ús comercial

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha tombat aquest dijous l’acord entre els Estats Units i la Unió Europea per la transferència de dades personals per […]

Avatar
Agències 16/07/2020

ACN Brussel·les.-El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha tombat aquest dijous l’acord entre els Estats Units i la Unió Europea per la transferència de dades personals per a ús comercial en una sentència relacionada amb Facebook. El TJUE argumenta que la coneguda com a Decisió Escut de la privacitat és invàlida perquè no proporciona als europeus prou garanties per reclamar, i possibilita “ingerències en els drets fonamentals” dels ciutadans europeus per part dels Estats Units. Segons la sentència, l’accés i l’ús de les autoritats dels EUA a les dades personals no està regulat “amb exigències substancialment equivalents” a les que requereix la Unió Europea. L’acord es va fer després que aquest mateix tribunal tombés el ‘Safe Harbor’.

Això sí, el TJUE sí que considera apropiada la directiva 2010/87 que regula les clàusules per la transferència de dades a tercers països i que diu permeten garantir el nivell de protecció exigit pel dret europeu.