Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

Lucia Pietrelli guanya el premi Lletra d’Or 2020 amb la novel·la ‘Lítica’

ACN Barcelona.-Lucia Pietrelli ha estat guardonada amb el premi Lletra d’Or 2020 amb la seva novel·la ‘Lítica’, publicada el 2019 per l’editorial Males Herbes. La seva obra s’endinsa en la […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-Lucia Pietrelli ha estat guardonada amb el premi Lletra d’Or 2020 amb la seva novel·la ‘Lítica’, publicada el 2019 per l’editorial Males Herbes. La seva obra s’endinsa en la relació entre dues germanes de forma “breu i poderosa”, en opinió del jurat del guardó. Aquest premi reconeix des del 1956 la millor obra en català publicada l’any anterior. El jurat d’aquesta edició ha estat integrat pels escriptors Llucia Ramis, Míriam Cano, Jordi Nopca, Núria Cadenes, Andreu Gomila, Salvador Macip, Sebastià Alzamora, l’actriu Sílvia Bel i el dramaturg Pau Miró. Els darrers anys el Lletra d’Or ha premiat autors com Josep Pedrals, Perejaume, Mireia Calafell, Jordi Llavina i, l’any passat, Enric Casasses, per ‘El nus la flor’.

‘Lítica’ és una novel·la que explora la relació entre dues germanes amb intensitat lírica i emocional “fora del comú i una veu narrativa molt treballada que fa que ens enganxem a cada paraula”, segons la descriu l’editorial Males Herbes. El volum es va publicar el setembre de 2019 i per això era una de les candidates al Lletra d’Or 2020. El jurat del premi, no vinculat a cap grup editorial ni institució -remarca Males Herbes-, parla de ‘Lítica’ com d’una novel·la “breu i poderosa que explora la personalitat d’una noia que admira profundament la seva germana gran. És una història que explica un amor fraternal i, alhora, el descobriment de la vida i l’entrada a l’edat adulta. És un llibre que conté un alè poètic fora mida que ens manté enganxats a les paraules, al goig de llegir i a la revelació d’un món interior exhaustiu i ric”.Lucia Pietrelli va néixer a Itàlia el 1984 i fa una dècada que resideix a Mallorca. A més de narradora és també poeta, i ha publicat diversos poemaris (el primer, ‘Fúria’, l’any 2010) i tres novel·les abans de ‘Lítica’.El guardó és una lletra phi (Φ) d’or, símbol clàssic de l’equilibri, dissenyada pel joier Manel Capdevila, nét de l’impulsor inicial del Premi. Enguany el guardó s’ha enviat directament a casa de l’escriptora, degut a la situació actual de crisi sanitària.

Relacionats