Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

L’SGAE i la Residència d’Investigadors homenatgen el compositor Joan Guinjoan

ACN Barcelona.-La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Residència d’Investigadors han retut homenatge aquest dimarts al vespre al compositor Joan Guinjoan. L’acte ha comptat amb una glossa de […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-La Societat General d’Autors i Editors (SGAE) i la Residència d’Investigadors han retut homenatge aquest dimarts al vespre al compositor Joan Guinjoan. L’acte ha comptat amb una glossa de l’autor a càrrec del compositor Josep Maria Guix, així com amb un recital d’obres composades per l’homenatjat. El programa ha recorregut més de quaranta anys de l’obra creativa de Guinjoan en el gènere de cambra, amb un conjunt de peces significatives i representatives del seu treball. Membre destacat de l’anomenada generació del 51, Joan Guinjoan Gispert (1931-2019) és una “referència obligada” en la música catalana de la segona meitat del segle XX i fins a l’actualitat, segons han destacat els responsables de l’homenatge.

Guinjoan va fer estudis musicals de piano al Conservatori del Liceu de Barcelona i a l’École Normale de Musique de París. Posteriorment, cursà estudis de composició amb el mestre Taltabull (Barcelona) i a la Schola Cantorum (París).En una primera etapa, Guinjoan es va centrar en el dodecafonisme i el serialisme, mentre que la segona va estar marcada pel grafisme i la música flexible, que, juntament amb el timbre i el ritme, serien característiques perennes del seu llenguatge. El període de consolidació arribà amb l’òpera Gaudí.El seu catàleg consta de més de cent partitures amb obres per a solo, cambra, orquestra simfònica, concerts per a solista i orquestra, vocal, etc., que han estat interpretades als cinc continents. Guinjoan també ha rebut diversos premis de composició entre els quals hi ha el Reina Sofía, el Premio Nacional de Música, el Ciutat de Barcelona, entre d’altres.