Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’OTAN reclama més despesa militar a la UE per fer front a amenaces a la seguretat “agreujades” per la pandèmia

ACN Brussel·les.-El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha reclamat aquest dilluns als estats de la Unió Europea que augmentin la despesa militar. “Només aporten el 20% de la despesa […]

Agències 15/03/2021

ACN Brussel·les.-El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha reclamat aquest dilluns als estats de la Unió Europea que augmentin la despesa militar. “Només aporten el 20% de la despesa militar en el marc de l’OTAN”, ha subratllat Stoltenberg en una intervenció per videoconferència a la subcomissió de Seguretat i Defensa de l’Eurocambra. En aquest sentit, el secretari general de l’OTAN ha avisat que “les amenaces a la seguretat no han marxat amb la pandèmia”, sinó que s’han “agreujat” i ha insistit que l’OTAN és “fonamental” per a la seguretat europea.

En la seva intervenció davant dels eurodiputats, Stoltenberg ha assenyalat a Rússia i la Xina com les principals “amenaces”, però també al canvi climàtic. En aquest sentit, ha considerat necessari millorar la coordinació amb la Unió Europea en qüestions com la mobilitat militar, les noves tecnologies o l’augment de la resiliència en defensa. “Cap continent podrà fer front sol a aquestes amenaces”, ha dit el secretari general de l’OTAN, que ha confiat que es pugui obrir un “nou capítol” en l’aliança amb el compromís del president dels EUA, Joe Biden, de “reforçar-la”.