Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’OTAN reclama a Rússia que compleixi el pacte nuclear entre Moscou i Washington

ACN Brussel·les – L’OTAN ha reclamat aquest divendres a Rússia que compleixi les seves obligacions fixades en el tractat Nou START de no proliferació nuclear. El comunicat arriba després que […]

Agències 03/02/2023

ACN Brussel·les – L’OTAN ha reclamat aquest divendres a Rússia que compleixi les seves obligacions fixades en el tractat Nou START de no proliferació nuclear. El comunicat arriba després que els Estats Units hagin acusat el Kremlin de no complir el tractat en no permetre inspeccions als seus arsenals estratègics en territori rus des de l’agost del 2022. Malgrat que Rússia nega les acusacions, l’OTAN insisteix que veu “amb preocupació que Rússia no compleix les seves obligacions legals sota el Tractat Nou START”. “Els aliats de l’OTAN continuen veient el control d’armes efectiu com una contribució essencial per als objectius de seguretat”, assenyala l’aliança.

En el comunicat, l’OTAN remarca que tant Moscou com Washington es van comprometre al febrer del 2021 a ampliar cinc anys més el tractat i avisa que “el no compliment per part de Rússia perjudica la viabilitat” de l’acord.