Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’OTAN no descarta que la ciutat de Bakhmut caigui en mans russes “en els pròxims dies”

ACN Brussel·les – El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha avisat aquest dimecres de la possible caiguda de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut en mans russes “en els pròxims […]

Agències 08/03/2023

ACN Brussel·les – El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha avisat aquest dimecres de la possible caiguda de la ciutat ucraïnesa de Bakhmut en mans russes “en els pròxims dies”. En declaracions des d’Estocolm, on assisteix a la reunió dels ministres de Defensa de la UE, Stoltenberg no ha descartat aquesta possibilitat, però ha insistit que no seria “un punt d’inflexió en la guerra”, sinó un recordatori que “no s’ha de subestimar Rússia”. “Hem de continuar donant suport a Ucraïna”, ha dit el secretari general de l’OTAN, tot subratllant que els aliats han fet arribar a Kíiv suport militar per valor de 65.000 milions d’euros.

El secretari general de l’OTAN ha advertit que és “particularment important” incrementar la producció de munició, una qüestió que tracten els ministres de Defensa en la trobada. “Això ara és una guerra de desgast, que és una batalla de logística. Es tracta, ja ho sabeu, de portar els subministraments, la munició i el combustible al front, als soldats”, ha dit Stoltenberg.

Sobre les informacions que un grup proucraïnès podria estar darrere dels sabotatges al gasoducte Nord Stream, el secretari general de l’OTAN ha insistit que les investigacions encara estan en curs. “Crec que el que és adequat és esperar fins que s’hagin acabat (les investigacions) abans de dir alguna cosa sobre qui hi ha darrere”, ha apuntat.