Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

L’OTAN impulsa des de Madrid la militarització d’Europa

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest divendres. ‘El País’: “Los aliados comprometen más armamento para Ucrania”. I a sota: “El Supremo de EE UU socava la lucha contra […]

Agències 30/06/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest divendres. ‘El País’: “Los aliados comprometen más armamento para Ucrania”. I a sota: “El Supremo de EE UU socava la lucha contra la crisis climática”. ‘El Periódico’ afirma: “L’OTAN impulsa a Madrid augmentar la despesa en defensa”. I també: “L’euribor acaba el juny al nivell registrat fa gairebé una dècada”. ‘El Punt Avui’ alerta de les tibantors que pot generar entre Junts i ERC el processament de Laura Borràs: “Entrebanc”. Al centre, amb fotografia de les guardonades, els premis Llibreter: “Golejada femenina”.

‘La Vanguardia’ posa el focus en les tibantors al govern espanyol a l’entorn dels nous pactes amb l’OTAN: “L’augment de la despesa en defensa obre una altra pugna al Govern central”. També destaca: “Foment crida Sánchez a impulsar un pacte de rendes contra la crisi i la inflació”.

‘La Razón’ estudia les noves estratègies del govern espanyol en l’àmbit de geoestratègia global: “Sánchez pide un pacto para subir el gasto en Defensa”. Al costat: “Feijóo espera que se investigue “la tragedia” de Melilla”.

‘Ara’, també amb els acords que han sorgit de la trobada dels membres de l’OTAN a Madrid: “Sánchez es compromet a doblar el pressupost de defensa en set anys”. A la fotografia central, col·lapse viari: “Un altre embús quilomètric a l’AP-7”.

‘ABC’ subratlla els resultats de la cimera de l’OTAN a Madrid, amb una fotografia del president dels EUA, Joe Biden, amb el polze aixecat: “90.000 millones más al año contra la amenaza rusa y china”. Sobre la mateixa qüestió, la portada, monogràfica, destaca: “El compromiso de elevar al 2% del PIB el gasto en defensa amenaza el apoyo de Podemos al presupuesto”.

I ‘El Mundo’, que titula: “La OTAN aboca a Sánchez a poner fecha al gasto militar”. I en segon terme: “Hacienda dispara la recaudación un 16% y el ahorro familiar se desploma”.