Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

L’OTAN es reuneix a Madrid i Erdogan accepta l’ingrés de Finlàndia i Suècia

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dimecres. ‘El País’: “Finlandia y Suecia, a un paso de la OTAN tras levantar Turquía el veto”. Al costat, indica: “Trump intentó […]

Agències 28/06/2022

ACN Barcelona – Titulars diversos als diaris d’aquest dimecres. ‘El País’: “Finlandia y Suecia, a un paso de la OTAN tras levantar Turquía el veto”. Al costat, indica: “Trump intentó marchar con los insurrectos armados hacia el Capitolio”. ‘El Periódico’: “Biden pide a España un rearme como “aliado indispensable””. I també: “La ley de memoria reconocerá la persecución del catalán durante el franquismo”. ‘El Punt Avui’ destaca la sentència del TEDH que condemna Espanya per filtrar dades policials de jutges sobiranistes: “Estat empastifat”. A més, amb fotografia de la primera ministra Nicola Sturgeon: “Escòcia tornarà a votar el 19-O del 2023”.

‘La Vanguardia’ subratlla el primer gran acord que surt de la cimera madrilenya de l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord: “Turquia aixeca el veto i Finlàndia i Suècia seran membres de l’OTAN”. Al costat, una altra tragèdia migratòria: “Trobats 50 migrants morts per asfíxia en un camió a Texas”.

‘La Razón’, també amb la cimera, i amb la trobada prèvia que ha reunit el president dels EUA i Pedro Sánchez: “Biden señala a España como un “aliado indispensable””. I en segon terme: “Bildu salva la Ley de Memoria del PSOE tras pactar llegar a los GAL”.

‘Ara’ coincideix en el tema del dia: “Erdogan retira el veto a l’entrada de Suècia i Finlàndia a l’OTAN”. També és tema de portada: “Condemna a Espanya per haver filtrat el DNI de jutges sobiranistes”.

‘ABC’ dedica una gran fotografia a cinc columnes dels presidents dels EUA i d’Espanya caminant per la Moncloa: “Biden anuncia que ampliará el despliegue naval en Rota”. És una portada monogràfica, també a l’entorn de la cimera de l’OTAN a Madrid, que a més destaca: “Turquía levanta el veto a la entrada de Finlandia y Suecia en la OTAN a cambio de que no apoyen a los kurdos”.

I, finalment, ‘El Mundo’ titula: “EEUU desplegará su mayor flota en España de la historia”. El rotatiu madrileny entrevista el ministre d’Assumptes Exteriors espanyol, José Manuel Albares, que afirma: “La seguridad de los españoles será mayor tras esta cumbre”.