Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’OTAN avisa que Ucraïna té una “finestra d’oportunitat per inclinar la balança” en la guerra

ACN Brussel·les – El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat aquest dimecres que Ucraïna té una “finestra d’oportunitat per inclinar la balança” en la guerra contra Rússia. Després […]

Agències 15/02/2023

ACN Brussel·les – El secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, ha assegurat aquest dimecres que Ucraïna té una “finestra d’oportunitat per inclinar la balança” en la guerra contra Rússia. Després de la reunió de l’aliança i el grup de Ramstein –els països que donen suport militar a Kíiv-, Stoltenberg ha afirmat que en aquest moment és essencial incrementar l’ajuda militar a Ucraïna perquè el Kremlin no està “preparant la pau”, sinó portant a terme noves ofensives. El secretari general de l’OTAN també ha explicat que els aliats ja estan augmentant la producció de munició per fer front a la caiguda dels estocs provocada per l’enviament d’ajuda militar a Ucraïna.

“El que hem vist els últims mesos i el que estem veient és una despesa enorme en munició. Hem tingut reunions amb la indústria a les capitals dels països membres i ens estem movent en la bona direcció”, ha dit Stoltenberg, tot i advertir que encara cal incrementar més la producció. A més, el secretari general de l’OTAN ha tornat a instar els aliats a incrementar la despesa en defensa fins a assolir l’objectiu del 2%.

En la reunió, els aliats també han acordat millorar la protecció de les infraestructures submarines després que els atacs als gasoductes Nord Stream hagin mostrat les “vulnerabilitats”, ha dit Stoltenberg.