Dilluns, 8 de març de 2021 - Edició 955
La República

L’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky i Alexei Volodin acosten la música de Rakhmàninov a L’Auditori de Barcelona

ACN Barcelona.-L’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky, sota la batuta del prestigiós director rus Valery Gergiev, ha interpretat aquest divendres a L’Auditori de Barcelona un repertori amb dues obres, de Rakhmàninov […]

Avatar
Agències 22/01/2021

ACN Barcelona.-L’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky, sota la batuta del prestigiós director rus Valery Gergiev, ha interpretat aquest divendres a L’Auditori de Barcelona un repertori amb dues obres, de Rakhmàninov i Txaikovsky respectivament. Amb el pianista Alexei Volodin com a solista, l’actuació ha començat amb el ‘Concert per a piano núm. 2’ de Rakhmàninov i després ha estat el torn d’una de les obres cabdals del repertori de Gergiev, la ‘Sisena Simfonia’ de Txaikovski, coneguda com la ‘Patètica’. Les restriccions per la covid han marcat el concert, ja que l’aforament de L’Auditori estava al 50% i a l’escenari tan sols hi havia una seixantena de músics, els de corda, amb mascareta.

El públic s’ha deixat endur pel piano d’Alexei Volodin, un artista freqüent en les orquestres de més alt nivell. A banda de la peça de Rakhmáninov que ha interpretat a L’Auditori, el pianista té un ampli repertori que abasta Beethoven, Bramhs o Txaikovski.Pel que fa a l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky, malgrat no s’han vist la totalitat dels músics per les restriccions, és una de les formacions musicals més antigues de Rússia i de les més prestigioses a escala internacional. Des que està dirigida per Gergiev, des del 1988, ha ampliat significativament el seu repertori, amb peces com la que ha interpretat de Rakhmàninov. Aquest ha estat el segon concert de l’Orquestra Simfònica del Teatre Mariisnky a Barcelona. La banda de Gergiev ja va actuar aquest dijous a L’Auditori, on va interpretar l’obertura de Wagner i la ‘Simfonia Fantàstica’ de Berlioz. Aquest dissabte l’orquestra farà una última parada a Catalunya, a l’Auditori de Girona. El concert formava part dels espectacles de la 37a temporada d’Ibercamera. De fet, l’Agència Càmera ha estat clau a l’hora de facilitar que una orquestra internacional faci gira per l’Estat. L’Orquestra Simfònica del Teatre Mariinsky és una de les poques agrupacions internacionals que estan de gira i els músics van haver de passar proves PCR per viatjar fins a Barcelona.